Yeni bulunan Nijerya aşısı turizme umut olur mu ?

Yeni bulunan Nijerya aşısı turizme umut olur mu ?
Batı Afrika ülkesi Nijeryanın bulduğu yerel aşı Turizmin artmasına sebep olacak mı merakla bekleniyor.

Haber: Helin Polat

Nijerya Hükümet Sekreteri ve Kovid-19'la Mücadele Başkanı Boss Mustapha yaptığı açıklamada, ülkedeki bilim insanlarının Kovid-19'a karşı iki yerel aşı geliştirdiğini belirtti. Boss Mustapha'nın yaptığı açıklamalar insanlarda bu aşının turizme katkısının ne derecede olacağına dair merak uyandırdı. Geliştirilen aşıların klinik deneylerinin devam ettiğini aktaran Mustapha, "Aşılar klinik deneyleri tamamlanıp onay sertifikası aldıktan sonra kullanılacak. Bu, bilimsel atılımda yeni bir bakış açısı getirecek ve ülkedeki tıp endüstrisinin moralini ve imajını artıracak bir gelişme" dedi.

Mustapha, ilgili kurumlara ülkedeki araştırmacıları cesaretlendirmek ve motive etmek için destek vermeleri çağrısında bulundu.

Nijerya, daha önce Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında 4 milyon 224 bin doz AstraZeneca aşısı teslim almıştı.

Ülkede şimdiye kadar 161 bin 868 Kovid-19 vakası görülürken, 2 bin 30 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Geliştirilen yeni Nijerya aşısı turizme katkı sağlayacak mı? Turizm cenneti Alanya ve çevresinin  kurtuluş yolunun aşıdan geçtiğini düşünen insanlar bu haberle mutlu olacak mı? Turizmde gelişmeler olacak mı? Merakla bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir