Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş Sizler için yazdı

Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş Sizler için yazdı
Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş köşe yazıları ile sizler için Alanya Medya'da..

Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş köşe yazıları ile sizler için Alanya Medya'da olacak. Merak edilen bir çok konunun ele alınacağı köşede bu hafta Gamze Gündoğmuş ilk yazısı ile Mevsim Değişikliğinin Psikoloji Üzerinde Etkisini ele aldı.

İşte Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş'un bu haftaki köşe yazısı;

Mevsim değişikliğinin insan ruh hali üzerinde ki değişimini bazen çevremizden, bazen kendimizden gözlemlememiz oldukça mümkündür.  Doğanın düzeninde görülen değişiklikler kadar insan üzerinde de birçok değişim yaşanıyor. Bedende gözle görülen fizyolojik etkilere ek olarak psikolojik etkiler de azımsanmayacak düzeydedir ve bilimsel bir gerçekliktir.

Güneş ışığının artışı ile doğadaki her canlı canlanıyor, bizlerde de vücudumuz güç topluyor. İlkbaharın gelişiyle ağaçların yeşermesi, çiçeklerin açması, kışın hiç görmediğimiz birçok hayvanın görülmesiyle doğa adeta yeniden şekil alıyor. Psikoloji açısından ele alacak olursak hormonlarımız ışığa bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Değişen hormonlarımızda bizde farklı etkiler bırakıyor. Yaz aylarında daha az olumsuz psikolojik etkilerle karşılaşıyorken sonbahar ve kış aylarında güneş ışığının azalması, havanın kararması, gece- gündüz saatlerinin değişimiyle birçok psikolojik etki görülebiliyor.

KÖŞE YAZSININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ..

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir