Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş Sizler için yazdı

Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş Sizler için yazdı
Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş köşe yazıları ile sizler için Alanya Medya'da yazmaya devam ediyor..

Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş köşe yazıları ile sizler için Alanya Medya'da yazmaya devam ediyor. Merak edilen bir çok konunun ele alındığı köşede Gamze Gündoğmuş bu hafta "Kilitli kalmış travmatik anılarınızı EMDR ile çözümleyin" konulu yazısını yazdı.

İşte Uzman Klinik Psikolog Gamze Gündoğmuş'un bu haftaki köşe yazısı;

"Geçen hafta ki yazımız da travma ile ilgili bilgilendirme yapmıştım, şimdi de bana göre mucize bir yöntem olan travma terapisi olarak da bilinen EMDR terapisinden bahsedeceğim.

İnsan beyni bir bilgisayar gibi, dosyaları hatalı kapatırsanız, sürekli size uyarı veriyor. Yeni işlem yapamıyor ya da çok yavaş yapıyor. İşte bu yöntemi de hatalı kapatılan dosyalara geri dönüp, gözden geçirip, düzenleyip doğru bir şekilde kapatma gibi düşünebiliriz.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Türkçe’ye çevirisi Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme anlamına gelen bir psikoterapi yönteminin adıdır.

EMDR altyapısını oluşturan Adaptif Bilgi İşleme Modeline göre; beyin, her yeni deneyim aracılığı ile kendisine gelen bilgiyi işler ve kullanılabilir hale getirir. Duygu, düşünce, duyum, imge, ses, koku gibi bilgiler işlenip ilişkili anı ağlarına bağlanarak bütünleşir. Böylece o deneyimle ilgili öğrenme gerçekleşir. Edindiğimiz bilgiler gelecekte tepkilerimizi uygun bir şekilde yönlendirmek üzere depolanmış olur."

KÖŞE YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir