Güldal'dan emeklilere destek konuşması

Güldal'dan emeklilere destek konuşması
Mehmet Güldal ekonominin hayatımızda çok önemli bir yer olduğunu dile getirerek emekli maaşlarının yükseltilmesini talep etti.

Haber: Zeki Demir 

Tüm Emekli Sen Şubesi Alanya Başkanı Mehmet Güldal ekonomik,toplumsal,siyasal ve hayatımızın her alanında etkisini gösteren salgınla mücadele edemediklerini dile getirdi. Siyasi alanda yönetememe krizinin, başkanlık sisteminin, tek adam ile daha ağır sonuçlar yürütüldüğünü ifade etti. Her ne kadar sistem değişikliği denilse de özünde rejim değişikliğiyle siyasal otoriterci rejim değişikliği inşa edildiğini belirtti. Kadın hakları açısından İstanbul sözleşmesinin önemine dikkat çeken Mehmet Güldal, bütün tepkilere rağmen bir gecede bu sözleşmenin feshedildiğini ve sendikalara açılan kapatma davalarının, emekli sen'in kapatılmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. Ülkemizde görülen virüsle birlikte sağlık sisteminin kamusal bir hizmet olarak zorunluluk teşkil ettiğini dile getirdi. 
Emekli maaşlarına da dikkat çeken Güldal; Emekli aylıklarının yoksulluk sınırının altında yer aldığını belirtti. Yapılan zam oranlarının %50 civarında olduğunu dile getiren Güldal, emeklilerin bu maaşlarla geçinemediğini ifade etti. Bu maaşların emekliler için yeterli olduğunu savunanların hayatlarında hiç pazara çıkmadıklarını ve alışveriş yapmadıklarını dile getirerek bayram ikramiyelerinin askeri ücret seviyesine çıkarılmasını talep etti. Emeklilerin böyle bir yaşama hakkına sahip olduklarını dile getirerek üzüntüsünü belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir