"Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır"

"Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır"
CHP ilçe başkanı Coşkun Karadağ, bugün basın toplantısı gerçekleştirdi.

Haber: Helin Polat

CHP ilçe başkanı Coşkun Karadağ, 22 Haziran 1919 Amasya genelgesinin yayınlandığı bu tarihe özel bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği toplantıda şu ifadeleri kullandı:
"Bugün 22 Haziran 2021. Çok önemli bir gün. Neden derseniz, bugün kurtuluş savaşının resmen ilan edildiği tarih,yani Amasya genelgesi. Dolayısıyla biz Amasya genelgesini anmadan gecemeyiz. 22 Haziran 1919 da Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş savaşını Amasya'da resmen ilan etmesi ve İstanbul hukumetini yok saydığı gün. Burda söylemiş olduğu çok önemli anekdotlar,notlar ve söylemler vardır. Bunların başında manya  ve himaye kabul edilemez olduğu sözü idi. İstanbul hükümetinin yok sayılması ve kurtuluş savaşının başlamasıydı. Ve ordaki en önemli sözü ise "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve iradesi kurtaracaktır"demiştir. Yani bu gerçekten Cumhuriyet için ,  bizler için , ve Anadolu topraklarında yasayan Türkiye Cumhuriyeti devleti için çok önemli bir sözdür ve hala geçerliliğini sürdürmektedir. Ulusal egemenliğe bağlı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temeli bugün atılmıştır. Ben burdan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum ve gerçekten yolumuza ışık tutacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet yaşayacaktır diyorum." 
Amasya genelgesine ait bu özel günü değerlendiren Karadağ sözüne geçen hafta yapılan hes eylemiyle devam etti. Karadağ yapılan hes eylemiyle basın camiasına teşekkür dileklerini ileterek Alanya'ya ne kadar duyarlı olduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
" Dim alacamideki hes projesine biz tüm Alanya'daki çevre gönülleri siyasi partiler ve özelliklede CHP nin çok cefakar üyeleri, bizim yönetim kurulu arkadaşlarımızla hep beraber ve başta milletvekilimiz kadın kolları başkanımız ve eski dönem il başkanlarımızla beraber orada demokratik hakkımızı kullandık. Bu olayında sürekli takipçisi olacağımızın sözünü verdik. Bu hes olayları çok ciddi bir olay. Bundan 1-1,5 sene önce Gündoğmuş köprülüde böyle bir hes projesini çevreci gönüllü arkadaşlarımızla protesto etmiştik. Son günlerde yine böyle bir olayın gündeme geldiğini duyduk biz yinede ülkemiz vatanımız için hes eylemlerine karşı protestomuzu sürdüreceğiz. Biz bunları söylerken gerçekten enerjiye karşı değiliz. Ama dün bir paylaşım geldi. Japonya'daki özel konutların üzeri tamamen güneş enerjisiyle elektrik üretim merkezleri haline gelmiştir. Neden ülkemizde yapılmıyor? Neden ülkemizde 4-5 büyük firmaya enerji üretim lisansı veriliyor? Neden biz enerjimizi doğal yollardan elde etmenin önünü kesiyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti. 
" Dün Alanya'mızı ilgilendiren bir karar alındı bakanlar kurulundan. Bu kararda müzik yasağı söz konusuydu. Tabiki Alanya'mızın gerçekten özel bir durumu var.Burası bir turizm sektörü ve eğlenceyi kısıtlamak , turizm sektöründeki insanlar, birçok müzik sektörüyle  uğraşan ve faydalanan birçok sektörü zarara uğratmaktadır" diyerek sanata ve müziğe güzel bakılmasını rica etti.