18. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu için başvuru süreci başladı

18. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu için başvuru süreci başladı
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu'nun 18.'si, spor temalı sokak heykelleri ile Kasım ayında gerçekleşecek.

Alanya Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu'nun 18.'sini düzenlemek için harekete geçti. Bu büyüleyici etkinlik, 1-30 Kasım tarihleri arasında sanatın büyüsünü yansıtacak. Heykel sanatına tutkusu olan sanatçılar için başvuru süreci de başladı ve son başvuru tarihi 22 Eylül olarak belirlendi.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ÖZEL BİR ANLAM: 2023 TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, 2004 yılından bu yana heykel sanatına canlılık katmaya devam ediyor. Bu yılın sempozyumu, özel bir anlam taşıyor çünkü Cumhuriyetimizin 100. yılına adanmış durumda.

JÜRİNİN SEÇECEĞİ USTA SANATÇILAR, SOKAKLARA HEYKEL BIRAKACAK

Eylül ayında toplanacak olan jüri üyeleri, başvuran sanatçılar arasından seçimlerini yapacak ve sempozyuma katılmaya hak kazananları belirleyecekler. Ardından, bir aylık yoğun çalışma süreci boyunca usta sanatçılar, dev mermer blokları yontarak spor temalı sokak heykelleri meydana getirecekler.

SERGİYE DOYGUN BİR KASIM: ALANYA'NIN SANAT DOLU AYI

Yontulan eserler, 30 Kasım'da Alanya Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan alanda sergilenmeye başlayacak. Bu dönem boyunca, vatandaşlar ünlü heykeltıraşların eserlerini inceleme şansını yakalayacaklar.

SANATÇILAR BAŞVURULARINI HEMEN YAPABİLİRLER

Sempozyuma katılmak isteyen sanatçılar, 22 Eylül'e kadar Alanya Belediyesi'nin resmi internet sitesindeki başvuru formlarını doldurarak ([email protected]) adresine mail atabilirler. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu heyecan verici etkinliği şu sözlerle vurguladı: "Uluslararası Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan heykeller, Alanya'mızı bir açık hava sergi alanına dönüştürmüş, halkımızı sanatın bu dalı ile de bir araya getirmesiyle önemli bir yer edinmiştir. Bu yıl da Kasım ayı boyunca halkımızı sempozyum alanımızda görmekten mutluluk duyacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.