Yücel’den 81 ilde 81 okula ‘muz’ jesti

Yücel’den 81 ilde 81 okula ‘muz’ jesti
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘okullar açılınca ilk teneffüs 40 dk’ jestinden sonra arka arka gelen ve adeta kampanyaya dönüşen sosyal medya zincirine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de katıldı.

Korona virüsü dolayısıyla okullara 3 hafta ara verilmişti. Öğrenciler evlerinde virüs salgının geçmesini beklerken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medyadan öğrencilere bir jest yapmıştı. Bu zorlu süreçte öğrencilere moral veren Bakan Selçuk, “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız” demişti.

ADETA KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ
Bakan Selçuk’un bu jestine ülkenin dört bir yanından destek geldi. İlk olarak Beşiktaş Kulübü, teneffüsler futbolsun olmaz diyerek, 81 ilde 81 okula futbol topu hediye edeceğini söyledi. Bu paylaşımın ardından ise belediye başkanlarının jestleri arka arkaya geldi. 81 ilde 81 okula gönderilen fıstık, fındık, dondurma, atkı, gazoz, portakal, ekmek, kahve, sabun gibi sözler sosyal medyada zincir oldu ve büyüdü.

BAŞKAN YÜCEL’DE KATILDI
Bu zincire bugün Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de katıldı. Başkan yücel Bakan Selçuk’un tweetini alıntılayarak, “Sayın Bakanım, başlattığınız "İlk teneffüs 40 dk." uygulamasına biz de katkı koyalım istedik. Öğrencilerimize enerji olsun diye ilk teneffüste 81 ilimizde ki 81 okulumuza mineral ve vitamin deposu olan muzlar bizden” dedi.