Yücel: Virüs konusunda Alanya’da ciddiye almamız gereken noktadayız!

Yücel: Virüs konusunda Alanya’da ciddiye almamız gereken noktadayız!
Alanya Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Başkan Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

 Toplantıda konuşan Yücel, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kış aylarının gelmesi ile birlikte salgının yayılımı hızlanmış; vaka ve ölüm sayıları maalesef katlanarak artmıştır. Alanya’mızda da ciddiye almamız gereken bir noktaya gelmiş bulunmaktayız” dedi. Alanya Belediyesi’nde yılın son meclis toplantısı bugün saat 14.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Toplantıda, tüm dünyada olduğu gibi Alanya’da da etkisini arttıran koronavirüs vakaları ve alınan yeni tedbirler ele alındı. Meclis Başkanı Adem Murat Yücel açılış konuşmasında, “Çok değerli meclis üyeleri, birim amirleri, basın mensupları ve değerli misafirlerimiz hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 2020 yılının son meclis toplantısına hepiniz hoş geldiniz” dedi. Meclis toplantısında koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden Mustafa Aras da anıldı. “HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Meclis açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kış aylarının gelmesi ile birlikte salgının yayılımı hızlanmış; vaka ve ölüm sayıları maalesef katlanarak artmıştır. Alanya’mızda da ciddiye almamız gereken bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Şehrimizde  salgının hızını yavaşlatmak için hep birlikte mücadele etmeli, sağlık çalışanlarına destek vermeliyiz. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için lütfen devletimizin, bilim kurulu ve sağlık bakanlığımızın açıkladığı yasaklara uyalım. Kapalı ve kalabalık ortamlara girmeyelim, kesinlikle eş dost akraba ziyaretleri yapmayalım. Hijyen, maske ve mesafe kurallarına özen gösterelim. Korana dolayısıyla kaybettiğimiz, bu çatı altında birlikte mesai yaptığımız Meclis Üyemiz, değerli büyüğüm Mustafa Aras’a ve kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Şu an hastanede ve evlerinde tedavi gören tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in sağlığına kavuşmuş olması bizleri çok mutlu etti. En kısa sürede görevinin başına dönmesi temennisiyle Başkanımıza tekrar geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

ALANYA ERİŞİLEBİLİR ŞEHİR İLAN EDİLDİ

Kovid-19 tedbirlerinin ardından diğer gündem maddelerine değinen Başkan Yücel konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin kentimizde hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla mutlulukla yaşayabilmesi bizim en büyük gayemizdir. Bu hedefle yeni hizmet ve projeleri hayata geçiriyoruz. “Engelsiz Kent Alanya” sloganıyla, Engelsiz Kent Yönetmeliğimiz kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Alanya, Dünya Engelliler Vakfı tarafından “Erişilebilir Şehir” ilan edilmiştir. Alanya Belediyesi Aile, Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi’miz, engelli birey ve ailelerine destek vermeye, onların hayat mücadelelerinde yanında olmaya, günlük yaşamlarında karşılaştıkları engelleri kaldırmak için çalışmaya var gücüyle devam edecektir.
KADINLARA YÖNELİK DE HİZMET VERİLMEYE BAŞLADI

Merkezimiz artık sadece engelli bireylere değil, kadınlarımıza yönelik de hizmet vermeye başlamıştır. Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz hafta, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, pandemiden dolayı kısıtlı bir törenle Alanya Belediyesi Aile ve Kadın Destek Merkezi’mizin açılışını gerçekleştirdik. Aile ve Kadın Destek Merkezimizde, ücretsiz vereceğimiz psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, hukuksal danışmanlık, evlilik okulu, diyetisyen hizmeti, eğitim seminerleri, hobi ve el becerileri kazandırmaya yönelik atölye çalışmaları ile her daim kadınlarımızın yanında olacağız. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumun temeli olan ailenin korunması adına çok önem verdiğimiz merkezimizin kapısı ihtiyaç duyan tüm kadınlarımıza sonuna kadar açıktır. Kentimizde çok büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan Aile ve Kadın Destek Merkezimizin Alanyamıza ve tüm kadınlarımıza hayırlı olmasını dilerim. 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 86. Yılını kutluyorum. Türk kadınının sosyal yaşamda ve siyasette daha çok var olmasını destekliyorum. Kadınlara yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalktığı, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, kadının toplumdaki yerinin güçlendiği bir dünya diliyorum.

 ‘YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİ ANLAŞILDI’

Covid- 19 Pandemisi ve salgının neden olduğu sosyal ve ekonomik sıkıntılar bize yerli üretimin, ülke olarak kendi kendimize yetebilmenin ne kadar çok önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye artık, savunma, ağır sanayi, teknoloji ve tarım gibi birçok alandaki mal ve ürün ihtiyaçlarını, kendi yetişmiş insani gücü ve yerel kaynakları ile üretebilmektedir. Tüketen değil üreten, çok çalışan, kendi ürünlerini ve değerlerini var eden ve koruyan bir toplum bilincini her daim sürdürmemiz temennisi ile Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutluyorum.

 “SIKINTILARIN SOL BULMASINI DİLİYORUM”

2020 yılının son günlerini yaşarken, yeni bir yıla girecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. 2020 yılı hem ülkemiz hem de dünya genelinde çok zor geçen bir yıldı. Yeni yılda tüm dünya insanlarının mücadele ettiği salgın ve ekonomik sıkıntıların son bulmasını diliyorum. 2021 yılında da yeni projeler ve yeni hedeflerle, birlik ve beraberlik içinde; vatandaşlarımıza daha iyi hizmet için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Alanya halkının, şehrimizde yaşayan yerleşik yabancı vatandaşlarımızın ve siz değerli meclis üyelerinin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl geçirmenizi dilerim.“