Yücel'den 'Ruh sağlığınızı koruyun' tavsiyesi

Yücel'den 'Ruh sağlığınızı koruyun' tavsiyesi
Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da büyük panik oluşturan koronavirüs önlemleri kapsamında açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel vatandaşlara ruh sağlıklarını korumaları gerektiğini tavsiye etti. Yücel, “Çocuklarımıza durumu yalın ve felaket senaryosu üretmeden anlatmalıyız” dedi.

Koronavirüs salgınıyla birlikte hakim olan panik havası her geçen gün Alanyalıları da etkisi altına almaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu dönemde en önemli olayın ruh sağlığının korunması olduğunu söyledi. Özellikle çocuklara salgınla ilgili felaket senaryolalarının anlatılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Yücel, “Çocuklarımızla birebir oynayacağımız oyunlar belirleyelim. Onları sanal alemin girdabına terk etmeyelim. Çocuklarınıza durumu yalın ve felaket senaryosu üretmeden anlatın. Bu paylaşımlar ilerleyen zamanlarda size oluşturabilecek problemleri en aza indirir. Sürekli ertelediğiniz ve zaman bulamamaktan yapamadığınız faaliyetlerinizi gerçekleştirin. (Kitap okumak, ev içinde düzenlemeler yapmak, çocuklarınızı uzun uzun dinlemek gibi)” dedi.

'SOSYAL GERİ ÇEKİLMELERİ MEKANSAL OLARAK YAPIN'
Bu dönemde sosyal geri çekilmelerin mekansal olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yücel, “Yalnız telefon vb. iletişim araçlarıyla çevrenizdeki bireylerle diyalog kurmayı ve paylaşımda bulunmayı ihmal etmeyin. Ülkemiz şu ana kadar güzel ve başarılı bir sınav veriyor. Unutmayalım bizleri rahatlatacak güçlü bir devletimiz, çok değerli hekimlerimiz var. Bizler de vatandaş olarak bu sürecin içinde yardımcı unsur olmayı başarmalıyız” şeklinde konuştu.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNDE STRES ÖNEMLİ BİR FAKTÖR”
Bağışıklık sistemini etkileyen en önemli unsurun stres olduğuna vurgu yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açıklamasına şu şekilde devam etti: “Stres düzeyinizi yüksek tutmayın. Unutmayın ki bağışıklık sistemini etkileyen en önemli unsurlardan biri stres faktörüdür. Olabildiğince temkinli ve sakin kalmaya çalışın. Koronavirüs hastalığına ilişkin gün içerisinde belli aralıklarla devlet kuruluşlarının yaptığı açıklamalardan bilgi alın. Asılsız olabilecek, herhangi bir dayanağı olmayan paylaşımlara itibar etmeyin. Gününüzün tamamını bu konuyla geçirmeyin.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir