Yenialp'ten faiz değerlendirmesi

Yenialp'ten faiz değerlendirmesi
Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikaları kapsamında uygulamaya aldığı faiz artışının bazı riskleri de beraberinde getirdiğini vurgulayan Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp faizlerin bir an önce aşağıya çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Esnaf ve Kefalet Kooperatifi ve Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp,Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan, yüzde 19’luk faiz artışı sonrası açıklamalarda bulundu.%19 faizin faiş bir fiyat olduğuna dikkat çeken Yenialp, %8,50 düşük faizli kredi veren, Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri’nden kredilerini çekmeleri için esnafa çağrıda bulundu. Yenialp, açıklama yaparak, “Piyasalara baktığımız zaman, daha öncesinde Merkez Bankası’nın açıkladığı %17,23 faiz oranları vardı.Ama geçtiğimiz hafta içerisinde bu faiz oranı Merkez Bankası tarafından %19’a çıkarıldı. Esnaf arkadaşlarımız da bankalara gittikleri zaman, %23’ün altında bir paraya ulaşamıyorlar” diye konuştu.

“KAZANÇ YOK”


Para gelse de geri dönüşlerde sıkıntı yaşandığını dile getiren Yenialp, kendi esnaflarından da örnek vererek,“Onun içinde, zaten kazanç yok, zaten %23 gibi bir kazanç söz konusu değil.Mesela kendi esnaflarımdan konuşacak olursak, bakkallarda, bakkalların kar marjı, en çok sattığımız ürünler, sigara ve alkol. Bundan da kar marjımız sadece, %4. Dolayısıyla faizlerin yüksek olması, hem bizim mal almamızı önlüyor, hem de paraya ulaştıktan sonra, geri dönüşlerimizde sıkıntı yaşıyoruz. Onun için, faizlerin bir an önce aşağı çekilmesi gerekli. Esnaflar da, mallarını alırken de, satarken de, istikrarlı bir şekilde fiyatlarını koruyabilmeli. Burada sizin aracılığınızla, esnaf arkadaşlarımıza sesleniyorum ki, lütfen bankaları değil de, esnaf kefalet, kredi koparatiflerini kullanınız. Çünkü; buradaki faiz oranı şu anda, %8 buçuklarla devam ediyor. Yani 23’le alınan faiz değilde, %8,30’da olan parayı tercih etmelerini, kendilerinden rica ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir