Türkiye'ye arabayla gelecekler aman onu yaptırmadan yola çıkmayın

Türkiye'ye arabayla gelecekler aman onu yaptırmadan yola çıkmayın
Yurt dışından özel aracıyla yola çıkacaklar Kurban Bayramı vesilesiyle yurt dışındaki evinden Türkiye'deki evlerine gelmek isteyen gurbetçilerimiz aman o işlemi yaptırmadan yola çıkayım demeyin. İşte ayrıntılar.

Türkiye’ye araçla gidecek gurbetçiler sınır kapısında bekleme süresini azaltmak uygulama yabancı plakalı araç sahiplerinin bilgilerini dijital ortamda önceden sisteme girmesini sağlar ve gümrük işlemlerini hızlandırır. Gümrük memurları önceden girilen bilgilerin doğruluğunu kontrol eder ve giriş işlemlerini tamamlar. Kayıtlar sisteme en fazla 15 gün süreyle saklanır bu yüzden en erken 15 gün öncesinde kayıt yapılmalıdır. Taşıt Ön Beyan Uygulamasına cep telefonu tablet veya bilgisayarla e-Devlet Kapısı üzerinden ulaşılabilir ve gerekli bilgiler doldurularak kayıt işlemi tamamlanır.

Bu sayede Türkiye’ye vardığınızda gümrük işlemleriniz daha kısa sürede tamamlanır. Uygulama sayesinde sınır kapısındaki işlemler daha hızlı yapılmakta ve bekleme süreleri azaltmaktadır. Taşıt sahipleri yabancı plakalı araç bilgilerini cep telefonu bilgisayar veya tablet kullanarak Türk sınır kapısına gelmeden önce sisteme girerek kayıt oluşturabilirler.

Gümrük memurları sadece bu bilgilerin doğruluğunu kontrol eder ve giriş işlemlerini tamamlar. Sisteme kaydedilen bilgiler en fazla 15 gün saklanır. Tatil öncesinde "www.ggm.ticaret.gov.tr" veya "e-Devlet Kapısı" üzerinden uygulamaya giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak yeterlidir. Bu sayede sınır kapısında daha kısa sürede işlem yapılabilir.