Türkiye'de birçok il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.

Türkiye'de birçok il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.
Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sakarya'nın bazı bölgelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Bu durum, buzlanma, don olayları ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara olabilir.

Ocak ayının son günlerinde gözler yine meteorolojiden yapılan hava tahmin raporlarında. Hava durumu tahminleri yakından takip edilirken Ocak ayını uğurlayarak Şubat ayını karşılamaya hazırlandığımız günlerde kar yağışı ile ilgili yoğun bir araştırma var. Kar yağışı ne zaman etkili olacak, kar yağışı var mı gibi sorular gündemde yer almaya devam ediyor. O iller için kuvvetli kar yağışı uyarısı geldi. Dikkat, atkı ve bereleriniz hazır olsun çok kuvvetli geliyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Yapılan değerlendirmeler sonrasında kritik uyarılarda bulunan meteoroloji, kar yağışı beklenen illeri paylaştı. Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri ile Kastamonu’nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya’nın güney ve doğusunun yükseklerinde olmak üzere kuvvetli kar yağışı beklentisi var. Kar yağışı beklentisiyle birlikte kuvvetli kar yağışının etkili olmasıyla yaşanabilecek buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar geldi.

7 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji'nin son uyarıları ve hava durumu tahmin raporu vatandaşların yakın takibinde. Sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller de merak edilirken tüm gelişmeler yakından inceleniyor. Sarı ve turuncu koldu uyarı yapılan iller şöyle; Kastamonu, Bolu, Zonguldak, Sakarya, Karabük, Bartın ve Düzce.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

MGM'nin son değerlendirmelerine göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Ardahan, Kars, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yağış bekleniyor. Kıyı kesimlerde ise karla karışık yağmur beklentisi var. İç kesimlerde kar, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı beklentisi var. Ayrıca sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sisli bir hava ile birlikte iç ve doğu bölgelerde don ve buzlanma olayı görülmesi d bekleniyor. Sıcaklıkların ise kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde ise zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.