Türkiye'de Beklenmedik Sıcaklık Artışı: Meteoroloji Uzmanı Açıklıyor! Hava Neden Sıcak? Neden Kar Yağmıyor? Meğer Sebebi...

Türkiye'de Beklenmedik Sıcaklık Artışı: Meteoroloji Uzmanı Açıklıyor! Hava Neden Sıcak? Neden Kar Yağmıyor? Meğer Sebebi...
Türkiye'nin genelinde yaşanan sıcak hava ve azalan kar yağışı hakkında merak edilen soruların yanıtları Prof. Dr. Orhan Şen tarafından verildi. İşte detaylar...

Türkiye'nin pek çok şehrinde Şubat ayının son günlerinde bile yazdan kalma günler yaşanması, hava durumu ile ilgili merakı arttırıyordu. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, halkın merak ettiği soruları cevaplandırdı ve hava sıcaklığındaki artış ile azalan kar yağışının sebeplerini açıkladı.

Hava neden sıcak? Neden kar yağmıyor? Meğer sebebi...

Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada, normalde Türkiye'yi etkileyen meteorolojik sistemlerin Balkanlar ve Sibirya üzerinden geldiğini belirtti. Ancak bu sene bu sistemlerin etkisinin azaldığını ve çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hava sistemlerinin hakim olduğunu vurguladı. Bu durumun ise hava sıcaklığının artmasına ve kar yağışının azalmasına neden olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Orhan Şen'in paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'yi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdenizi geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az."

Peki bundan sonra ne olacak?

Prof. Dr. Orhan Şen, açıklamasının devamında ortalama sıcaklıkların artmaya devam edeceğini ve hava rejiminde değişikliklerin yaşanacağını belirtti. Şiddetli yağışlar ve hortumların daha sık görülebileceğini ifade ederek, gelecek döneme ilişkin uyarılarda bulundu.

Bu açıklamalar, halkı gelecek günler için hazırlıklı olmaya teşvik ediyor ve meteorolojik değişikliklere karşı önlem alınmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.