Türkçe tabela önerisine Değirmenci'den destek

Türkçe tabela önerisine Değirmenci'den destek
TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi uygulanması önerisine, Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci'den destek geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, yabancı tabela kullanımın önüne geçmek için Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi getirilmesi gerektiğini belirtti. Alanya Otelciler ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ise yaptığı açıklamada, bunun doğru bir öneri olduğunu, birçok konuda da uygulanabileceğini söyledi. 

DEĞİRMENCİ 'TEŞVİKLE ÇÖZÜLEBİLİR'
Değirmenci, ”TESK Başkanı Sayın Bendevi Palandöken bu konuyu tekrar Türkiye’nin gündemine taşımıştır. Kendisini destekliyoruz bu konuda. Türkiye'de millileşme gündemde, kendi yerli üretimimiz gündemde, tabelalarımızın tabii ki yurtdışından menşeili olması çok doğru değil. Ancak maalesef bunu önlemek şimdiye kadar çok mümkün olmadı. Çünkü insanların kendi özgür iradeleri ile vermiş oldukları kararlar bunlar. TESK başkanımız da bu konunun teşviklerle çözülebilecek olduğunu görmüş ki, vergi teşvikini gündeme getirmiş. Dediğimiz gibi biz burada yıllardır gündem olan konuyu çözmek adına tabela vergisini veya işgaliye vergilerin de belki daha birçok vergide küçük değişiklikler ve indirimlerle esnafı bu konuda teşvik edebiliriz, diye düşünüyoruz. İnşallah bu teşvikler de gündeme alınır ve esnaf da yaşadığımız ülkede Türkçe’ye dönmüş olur, diye düşünüyorum” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir