Türk ocakları genel kurulu gerçekleştirildi

Türk ocakları genel kurulu gerçekleştirildi
Türk Ocakları Alanya Şubesinin 15.Olağan Genel Kurulu salgın kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

Türk’ün Asırlık Çınarı Türk Ocakları Alanya Şubesinin 15.Olağan Genel Kurulu Üyelerinin katılımı ile Kovid-19 Salgın kurallarına uygun bir şekilde Ocak binamızın bahçesinde 23.03.2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Genel Kurul Başkanlık Divanı şu isimlerden teşekkül etti ; Fahri YİĞİT, Ahmet ÇELİK, Hüseyin TAŞER.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Gençlik Kolları Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Raporlarının okunması; şube başkanımızın günün anlam ve önemine dair konuşması ile devam eden Olağan Genel Kurulumuz Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Genel Merkez Delegelerinin oylanması ve dilek  temennilerin alınması ile sona erdi.

Şube Yönetim Kurulu ;

•Hasan PEKER-Başkan
•Murat ÜNSALDI
•Oğuzhan ÇELİK
•Nurullah YILMAZ
•Sedat ÇOLAK
•Kürşat ERDEM
•Ali İhsan ÖZCAN

Genel Merkez Delegeleri ;

•Hasan PEKER
•Oğuzhan ÇELİK
•Ayşe UYSAL

Türk Ocakları Alanya Şube Başkanımız Hasan Peker’in günün anlam ve önemine dair konuşmasında; 

“Değerli Ocaklılar,
109 yıldır Türk Milletinin yüceltilmesi ülküsünün peşinden koşan, milletimizin kutlu ocağı Türk Ocaklarının Alanya Şubesi’nin 15. Genel Kurulu’nu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu güzel günde işlerinizden zaman ayırıp ocağımızı şereflendirdiğiniz için, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.Bildiğiniz üzere bir yılı aşkın bir süredir bütün dünya ülkeleri gibi ülkemiz de yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele ediyor. Bu salgın hastalıktan dolayı 30 bin civarında vatandaşımızı kaybettik. Evlerimize kapandık. Ticaret ve sanayi üretimi durma noktasına geldi. Bazı meslek gruplarına ait işyerleri açılamadı, bazı esnafların çalışma saatleri kısıtlandı. Resmi kurumlar ve bankalar esnek çalışma saatleri içerisinde çalışmaya başladı. Meslek odaları, siyasi partiler ve derneklere yüz yüze toplantı yasağı geldi. Toplantılarımızı sanal ortamda bilgisayar programları üzerinden yapmak zorunda kaldık. Eğitim faaliyetlerimiz ve konferanslarımız da sanal ortamda devam etti.Mart ayından itibaren hükümetimizin aldığı kademeli normalleşme kararıyla birlikte biz de sosyal mesafemize dikkat ederek geciken kongremizi yapma kararı aldık. Bu vesile ile bir kez daha hoş geldiniz demek istiyorum.
 
Bildiğiniz üzere çığ felaketleri ve Elazığ depremiyle başlayan 2020 yılı, ardından küresel salgın ve İzmir depremi ile bizleri çok üzdü ama güzel şeyler de oldu. Sözgelimi 30 yıldır işgal altında bulunan Karabağ kahraman Türk ordusu tarafından azat edildi. Azerbaycan ordusu cephede destanlar yazdı ve Ermeni ordusunu büyük oranda imha etti. Doğu Türkistan’da Komünist Kızıl Çin rejiminin uyguladığı soykırım 2020’de de devam etti. Birkaç cılız kınama ve beyanat dışında bütün dünya bu konuda kör ve sağır kaldı. Güney sınırlarımızda, Libya’da, Mavi vatanda ve Kafkaslarda güzel şeyler yapan hükümetimiz de maalesef Doğu Türkistan konusunda pasif kaldı, yeterli adımları atmadı. Yaklaşık 30 milyon Uygur Türkü kendi kaderine terk edildi. Cenabı Allah onların yar ve yardımcısı olsun.
 
Malumunuz üzere küresel salgında kendi ve toplum sağlığımız açısından toplantımızı kısa tutmak durumundayız; dolayısıyla ben de sözlerimi burada bitirmek istiyorum. Ana başlıkları ile verdiğim Türk dünyasının içinde bulunduğu durum hepimiz için önem arz etmelidir.

Türk Ocaklılar olarak, tarihe ve millete karşı mensubu olduğumuz davanın gereklerini yerine getirmek gibi bir sorumluluğumuz vardır. Bu yolda mazeret üretmek, dedikodu yapmak, bölünmek yok, sadece çalışmak ve daha çok çalışmak var. Her sabah inancımızı ve imanımızı tazelemek durumundayız.
Yeni Kızıl Elmamız kendi medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa davasıdır. Allah bu kutlu yolda hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını dileğiyle hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir