Turizmciler bayram sonrasını bekliyor

Turizmciler bayram sonrasını bekliyor
Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu aylık olağan toplantısında 2021 yılı turizm sezonuna ilişkin beklentileri değerlendirdi.

Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın yanı sıra Turizm Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Kahya, çalışma grubu üyeleri Recep Çalış, Cengiz topçu ve Hidayet Kızıları katıldı. Artan vaka sayılarının turizm sezonunu doğrudan etkilediğinin belirtildiği toplantıda 2021 sezonunun Rus turistlerin yoğunlukta olacağı bir sezon olmasının beklendiği ifade edildi. Toplantıda Rusya’nın yanı sıra Ukrayna, Belarus ve Polonya’dan misafir beklendiği Alman pazarının ise Temmuz sonrası hareketleneceğinin düşünüldüğü vurgulandı. Toplantıda ayrıca Alanya’nın İngiliz pazarından da umudunu yitirmediği kaydedildi. 
TURİZM ÇALIŞANLARI BİRAN ÖNCE AŞILANMALI
Turizm sezonunu doğrudan etkileyecek olan turizm çalışanlarının aşılanması konusunu da değerlendiren katılımcılar “Temiz Tesisi Sertifikası” alan tesislerde çalışan personelin, bira önce aşılanmaya başlanmasını beklediklerini dile getirdiler. Alanya için sezona yönelik en büyük handikabın ise arz talep dengesi olduğu belirtildi. İlçede bütün tesislerin açılacak olmasının fiyatların düşmesine neden olabileceği uyarısında bulunuldu. 
Türkiye’nin 15 Nisan’a kadar talep ettiği turistler için test zorunluğu konusunda net bir açıklama yapması gerektiğinin de dile getirildiği toplantıda bu sürecin o tarihte son bulup bulmayacağının net bir şekilde ifade edilmesi gerektiği belirtildi. 
İÇ TURİZM DAHA DEĞERLİ HALE GELDİ

Turizm çalışma gurubunda değerlendirilen bir başka konu ise iç turizme yönelik çalışmalardı. Rus Pazarı ile çalışmayan tesislerin zorlu bir yaz dönemi yaşayacağına ilişkin verilerin açık olduğunu belirten katılımcılar bu açığın kapatılması için iç turizme yönelik çalışmaların arttırılması gerektiği ifade edildi. 
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI
Mart ayı sonunda bitecek olan Kısa Çalışma Ödeneği de toplantının gündemindeydi. Turizmciler,  Kısa Çalışma Ödeneğinin en azından Haziran sonuna kadar uzatılmasının Konaklama Sektörü ve Acentelere önemli bir katkı sağlayacağı ifade edildi.
BATI ALANYA ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Turizm çalışma grubunda gündeme gelen son konu ise Batı bölgesinde yaşanan ulaşım sorunuydu. Her mahallenin kendine ait ulaşım sisteminin olmasının bölgede konaklayan misafirlerin şehir merkezine ulaşmasına engel olduğunun belirtildiği toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin biran önce batı bölgesini de şehir merkezi ve doğu bölgesinde uygulanan sisteme dahil etmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Kentin en büyük tesislerinin bu bölgede olması nedeniyle sorunun çözülmesi durumunda şehir merkezini ziyaret eden misafir sayısında önemli bir artışın yaşanacağı vurgulandı.