"Temel Aile Bilinci Eğitimi" seminerlerinin ilk aşaması tamamlandı

"Temel Aile Bilinci Eğitimi" seminerlerinin ilk aşaması tamamlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesinin birinci aşaması tamamlandı.

Projenin birinci aşamasında din görevlilerine Kur’an ve sünnet rehberliğinde aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla seminerler düzenlendi.

Alanya Müftülüğü seminer salonunda gerçekleştirilen seminerlerde din görevlilerine “Ailem ve Ben”, “Ailemde Bir Çocuk Var”, “Ailemde Bir Genç Var”, “Ailemde Bir Yaşlı Var”, “Ailemde Bir Engelli Var”, “Akrabalarım Var”, “Ailemin İletişim Dili”, “ Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum”, “Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum”, “Ailemde Merhamet İstiyorum” ve “Ailem Dağılmasın” konuları anlatıldı.

Projenin ikinci aşamasında ise din görevlilerimize seminer esnasında sunulan bilgiler; toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme ve verdiği mesajların etkilerini gözlemleyebilme imkânına sahip din görevlilerimiz aracılığıyla cami cemaatine aktarılacaktır.

Düzenlenen seminerler hakkında bilgi veren Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: Diyanet İşleri Başkanlığımız ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesinin birinci aşamasını ilçemizde tamamladık. Projenin ikinci aşamasında ise din görevlilerimize seminer esnasında sunulan bilgiler toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme ve verdiği mesajların etkilerini gözlemleyebilme imkânına sahip din görevlilerimiz aracılığıyla kendileri ve ailelerinden başlayarak cami cemaatine aktarılacaktır” dedi.