TBMM’de SSK, Bağ-Kur'l Emeklilerine Müjde: Çifte Bayram İkramiyesi Onay Süreci Başladı

TBMM’de SSK, Bağ-Kur'l  Emeklilerine Müjde: Çifte Bayram İkramiyesi Onay Süreci Başladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), emekli vatandaşları sevindirecek yeni düzenlemelerin görüşülmesine başlandı.

Emeklilere yönelik yeni düzenlemelerin görüşülmesi için TBMM'de maraton bugün itibariyle başlıyor.Yeni düzenlemeler kapsamında emeklinin yıllık gelir artışı ve aynı zamanda bayram ikramiyesi zammı oylanacak. Bayram ikramiyesi zammı kabul edilirse Cumhurbaşkanı imzası ile TBMM'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Bayram ikramiyesi ödeme takvimine ilişkin dediğini bilgiler var. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekliye başka ek ödemeler var mı? Son dakika emekli bayram ikramiyesi zammı ve yeni gelişmeler haberimizde…

Emeklilerin beklediği bayram ikramiyesi zammının görüşülmesi için Mecliste yeni maraton başlıyor. 16 milyon emeklinin gözü kulağı bu görüşmelerde. Çünkü Ramazan Bayramı ikramiyesinin arttırılması görüşmelerin sonucuna bağlı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli Bayram ikramiyesinin 2.000 TL'den 3000 TL'ye yükseldiğini açıklamıştı. Hazırlanan yasa teklifi bugün TBMM'ye gelecek. Yapılacak oylama ile birlikte bayram ikramiyesi zammının kabul edilmesi durumunda emekliler Ramazan Bayramı öncesinde 3000 TL kurban bayramı öncesinde 3000 TL olmak üzere 6.000 TL'lik ikramiye ödemesi alacak. Emekli bayram ikramiyesi zammı ile ilgili son gelişmeler haberimizde…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ TBMM'YE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı emekli bayram ikramiyesi zammı 8. Yargı paketine eklendi. TBMM Adalet komisyonunda bugün görüşülecek ve ardından da TBMM genel kurulunda oylanacak. Düzenlemenin kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağı ve imzalanması halinde de resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe gireceği öğrenildi. Milyonlarca emeklinin beklediği haber Nihayet verildi.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Emekli bayram ikramiyesi kapsamı da merak konusu olmuştu. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi 17 milyona yakın vatandaşın yanı sıra Ölüm aylığı alanlar, yaşlılık vazife malullüğü ve malullük gibi durumlardan emekli olanlar, Sürekli iş göremezlik geliri alanlar bayram ikramiyesi alabiliyor. Yine şampiyona Sporcular, güvenlik kurucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, şehit yakınları, Gaziler, Muharip Gaziler ve bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi almaya hak kazanıyor.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR NE KADAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Bayram ikramiyesi ödemeleri dosya bazında hak sahiplerinin hesaplarına geçiyor. Emekliler her dosya için 3000 TL ödeme alırken eşi vefat eden ya da anne ya da babasından dul ve yetim aylığı alanlar aldıkları hisse oranında bayram ikramiyesi almaya hak kazanıyor.

ÇİFT İKRAMİYE MÜJDESİ DE VAR

Emekli bayram ikramiyesi alabilmek için Bayramı kutlanacağı ay içinde emekli maaşı alıyor olma şartı aranıyor. Emekli maaşları başvuruyu takip eden ayın başından itibaren bağlanıyor ve ödenmeye başlıyor. Bu sebeple en geç 31 Mart'a kadar başvuru işlemlerini tamamlayanlar 1 Nisan itibarıyla aylık almaya başlayacağından Ramazan Bayramı ikramiyesini alabiliyor. Yani en geç 31 Mart’a kadar emeklilik başvurusunu yapanlar bu yıl çift ikramiye alabilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

2024 Ramazan Bayramı 10 12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bayram ikramiyesi ödemeleri genellikle Bayramdan bir haftaya da 10 gün önce hesaplara yatıyor. O sebeple 1-9 Nisan arasında Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödemelerinin yapılması bekleniyor. Kurban Bayramı ikramiyeleri ise En geç 10 15 Haziran arası hesaplara yatacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir