"Tatil ihtiyaç ama tatilci gibi davranın!"

"Tatil ihtiyaç ama tatilci gibi davranın!"
Kurban Bayramı tatili ile birlikte Alanya’da yaşanan yoğunluk sonrasında istenmeyen görüntülerin ardından konuşan turizmci Şükrü Cimrin, tatilcilerin davranış ya da kalış şekillerine yön verebileceğini, bunun alınacak kararlarla olacağını söyledi.

Bayram tatilinde aylardır salgın nedeniyle evlerine kapanan ve seyahat edemeyen Türk halkının sahillere akın edeceğinin önceden belli olduğunu belirten Cimrin, en önemli sorunlarının her șeyin çok fazla olması ve  çoklar arası rekabetin emeği ve fiyatı aşağı çektiğini söyledi. Cimrin, “Ben de kendi adıma küçük bir seyahate çıktım. Araba ile Anamur Silifke ve Erdemli'den geçerken özellikle Silifke ve Erdemli'deki insan yoğunluğunu hiç abartmadan söylüyorum en son Çin'de gördüğümü hatırlıyorum. Her yer insan doluydu. Sahiller, yol kenarları, tüm kafe ve restoranlar. Şehir merkezlerinde normalde 10 dakikada geçilecek mesafeyi 40 dakikada geçebildim araç yoğunluğundan dolayı. Plakanın yurtiçi yurt dıșı her türlüsü. Sosyal medyada ya da basında şu ana kadar bir tek Silifkeli ya da Erdemlilinin bu adamların burada ne işi var diye veryansın ettiğini görmedim. Bunda ana sebep bizim gibi charter uçaklarıyla 200 kişi 200 kişi uçaklardan inip otobüslerle otellerin önüne servis edilen yabancı misafirleri yok. Gelen kapı misafirlerinin kıymetini biliyorlar ve yollarını gözlüyorlar. Aylardır tüm mekanlar kapalı. Şu anda iş yapmaya başladılar. Dere kütük getirmeye başladı. Biz ise şu pazar açıldı ama keşke öbürü açılsaydı onun misafiri daha kaliteli tartışması yapıyoruz” dedi. 
“TATİLCİLERİN DAVRANIŞ ŞEKİLLERİNE YÖN VEREBİLİRİZ”
Her șeyin çok fazla olmasının ve bu çoklar arası rekabetin emeğin ve fiyatın aşağı çekmesine neden olmasını en önemli sorun olarak niteleyen Cimrin, “Her şeyi yedire yedire ve fiyatını yükselte yükselte yapabilsek daha az çalışıp daha mutlu olacağız. Ve yaşam kalitemiz ve her türlü etkileşimimiz daha yüksek olacak. Bu bayramda akın olacağı ve vatandaşlarımızın ülkenin dört bir yanından sahillere geleceği belliydi. Bir de şuradan bakın. Hayatında denizi ilk kez Alanya'da gören yüzlerce çocuk hatta yetişkin var. Kimseye pasaport, kimlik soramayız. Ama gelenlerin davranış ya da kalış şekillerine yön verebiliriz. Alınacak kararlara bakar. Ya da bayramlarda arada bir böyle şeyler oluyor, çekeriz geçer gider deriz” diye konuştu. 
“TACİZLER İNSANI İSYAN ETTİRİYOR”
Kişisel olarak gelen bir ailenin otelde kalmayıp arabasında kalmasının kendisini rahatsız etmediğini ancak çöpünü bırakması canını sıktığını dile getiren Cimrin, yaşanan taciz olaylarına tepki gösterdi. Cimrin, “Üç kişilik erkek arkadaş grubunun usturuplu bir şekilde efendice tatil yapmaları ve eğlenmeleri beni hiç rahatsız etmiyor. Bilakis gençliğe dair ümit veriyor. Ama falanca plakalı arabanın içinde 3 arkadaş sabah 03.00’te Atatürk Caddesi’nde iskeleden otellerine yürüyen turist kızların yanında arabayla defalarca durup bırakalım diyerek -tacizi ki defalarca bu görüntülere şahit oldum- insanı isyan ettiriyor. Ayrıca bu paylaşılan ve aklımın almadığı Alanya'da yaşayanlar tarafından paylaşılan görüntüler, canla başla çalışan kolluk kuvvetleri ilgili belediye birimlerinin de motivasyonunu kırıyor. Bu bayram Alanya'da yaşanan kalabalığın yaşanmadığı bir sahil beldesi yok. Alıştığımız normal bir sezonda oteller ağırlıklı olarak Avrupa ve Rus turistler tarafından dolduğundan bu yıl daha istisnai bir yıl oldu. Hem araç hem bayram tatilcisi sayısı olması gerekenin çok üstüne çıktı. Tatil herkesin hakkıdır ve ihtiyacıdır ama tatilci gibi davranmak şartıyla” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir