Soğuk Hava Kapıda: Mart Ayında Kar Yağışı Beklentisi Artıyor!

Soğuk Hava Kapıda: Mart Ayında Kar Yağışı Beklentisi Artıyor!
Ülkemiz, kış mevsimini geride bırakmaya hazırlanırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, Mart ayında beklenen soğuk hava dalgası ve kar yağışlarına dair önemli uyarılar geldi.

Koca kışı geride bıraktık ama Mart ayında bizi bol kar yağışları bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kocakarı soğukları için beklenen tarihi açıkladı ve Mart ayında kar yağacak illeri belirledi.

Bugün için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, ülkemizin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Yağışlar özellikle Marmara, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülecek. Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyılarında ise gök gürültülü sağanak şeklinde olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Çığ tehlikesi bulunan bölgelerde dikkatli olunması gerekiyor.

Mart Soğukları Ne Zaman Gelecek?

Kocakarı soğukları, 11-16 Mart 2024 tarihleri arasında ülkemizi etkisi altına alacak. Mart ayının ortasında başlayacak olan bu soğuklarla birlikte, pek çok bölgede kar yağışı gözlemlenecek. İstanbul, Ankara ve diğer büyük şehirlerde de kar yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Özellikle Doğu bölgelerinde kar yağışı daha yoğun olacak. Ancak, bu durumun günlük yaşantımızı etkilememesi için gerekli önlemleri almak önemli. Herkesin kış koşullarına uygun hazırlıklarını yapması ve trafikte dikkatli olması gerekiyor.

Kocakarı soğukları ile birlikte kışın sona erdiği ve havaların kademeli olarak ısınmaya başlayacağı da belirtiliyor. Ancak, Mart ayının ortasında beklenen bu soğuklar öncesinde tedbirli olmak önemli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir