SGK Uzmanı müjdeli haberi duyurdu! Emeklilik bekleyen borçlulara süper fırsat tarih bile verildi

SGK Uzmanı müjdeli haberi duyurdu! Emeklilik bekleyen borçlulara süper fırsat tarih bile verildi
Emeklilik şartları karşılamak üzere bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. .emekli olmayı dört gözle bekleyen ancak gün ve prim borcu nedeniyle henüz emekli olma şartlarını karşılayamayanlara SGK Uzmanından müjdeli haber geldi.

Emekli olmak milyonlarca vatandaşın hayali. Emekli olup çalışma hayatına son vermek isteyenler nasıl daha erken emekli olabileceklerini merak ederken bir yandan da araştırmalarına devam ediyor. Emekli olabilmek için Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine benzer bir düzenleme için taleplerini sürdüren çalışanlar için Sosyal Güvenlik Uzmanından açıklama geldi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarih vererek müjdeli haberi duyururken yapılan açıklamada emekli olmak isteyen milyonların gündeminde yer aldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun 4A SGK ve 4B BAĞ-KUR'dan emeklilik bekleyen çalışanlar için geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile emeklilik bekleyenlerde heyecan yaratırken bir kez daha gündem oldu.

EMEKLİLİK BEKLEYENE MÜJDE!

EYT düzenlemesinin ardından pek çok vatandaş da hak talebinde bulunurken son dönemde seçimlerinde yaklaşıyor olması ile beraber beklenti arttı. Hak kaybı olduğunu belirterek bir düzenleme isteyen çalışanlar için uzman isim tarafından yapılan açıklama ise milyonları heyecanlandırdı.

sgk-uzmani-mujdeli-haberi-duyurdu-emeklilik-bekleyen-borclulara-super-firsat-tarih-bile-veri.jpg

Geçtiğimiz dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından milyonlarca vatandaşın emeklilik hakkı elde etmesi ile beraber emeklilik için prim günü sayan çalışanlar için yeni bir gelişmenin gündemde olacağı öğrenildi.

sgk-uzmani-mujdeli-haberi-duyurdu-emeklilik-bekleyen-borclulara-super-firsa.png

SGK Uzmanı Erdursun, BAĞ-KUR emeklilik süresiyle ilgili önemli bir yasal düzenlemenin gündeme gelebileceğine ilişkin yaptığı açıklamada BAĞ-KUR prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200 güne düşeceğine dair bir değerlendirmede bulundu. Yapılması beklenen düzenleme ile milyonlarca vatandaş için emeklilik kapılarının aralanacağı söylenirken önemli bir yasal düzenlemeye imza atılabileceği kaydedildi.

sgk-uzmani-mujdeli-haberi-duyurdu-emeklilik-bekleyen-borclulara-super-firsat-tarih-bile-veril.png

Bağ-kur prim gün sayısının 7200 güne düşeceğine ilişkin iddialar da gündeme gelmeye devam ederken 31 Mart tarihinden hemen önce yurtdışı borçlanması yapanlar, şirket ortakları, basit usul işletmeler, şahıs işletmeleri, isteğe bağlı prim ödeyenler için de düzenlemenin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.