Seferberlik savaş emri yönetmeliği yayınlandı

Seferberlik savaş emri yönetmeliği yayınlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan haber ile seferberlik savaş emri yönetmeliği yayınlandı. Söz konusu seferberlik görev emri yönetmeliğine göre belli başlı düzenlemeler yapıldı. Detaylar haberimizde.

Söz konusu yayınlanan yönetmelikle seferberlik savaş hali tüzüğü yönetmeliğe çevrildi. İlgili yönetmelikle Cumhurbaşkanlığının görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Yeni yönetmelikle tüzük halindeki seferberlik görevlerindeki bakanlar kuruluna ait yetkiler Cumhurbaşkanına tanımlanmıştır.

Yönetmelik, devletin tüm güç ve kaynaklarını barış halinden seferberlik veya savaş haline, bunların henüz ilan edilmemiş olduğu ancak savaşı gerektirebilecek bir durumun baş gösterdiği gerginlik ve buhran dönemlerine süratle ve etkin şekilde geçirebilmek için hazırlıkların yürütülmesini amaçlıyor.

Yönetmelik ayrıca, seferberlik ve savaş hallerinin ilanı ve kaldırılmasına yönelik duyuru işlemlerini, seferberlik ve savaş hali planlaması kapsamındaki personel ve araç erteleme işlemlerine ilişkin usul ve esasları belirliyor. Söz konusu seferberlik yönetmeliği resmi gazetede derhal yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER