'Saçım saçın olsun' projesinde Alanya'dan destek

'Saçım saçın olsun' projesinde Alanya'dan destek
Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi öğrencisi Ece Alara Bayır, kanser tedavisi sırasında saçları dökülenlere 'Saçım Saçın Olsun' projesiyle destek verdi.

Kanser Savaşçıları Derneği tarafından 'Saçım Saçın Olsun' kampanyasına bir destek de Alanya’dan geldi. Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ece Alara Bayır kuaföre giderek kampanya için 2 yıldır uzattığı saçlarını kestirdi. Yaptığı davranışla takdir toplayan Bayır, herkesi 'Saçım Saçın Olsun' projesine katılmaya davet etti.

“BİRİNE UMUT OLDUĞUMU HİSSETTİM”
Ece, “Saçlarım belirli bir boyuta ulaşmıştı, uzundu. Haberlerde ‘Saçım saçın olsun’ kampanyasını gördüm. Annem de beni bu süreçte destekledi. ‘Saçların uzun, biraz daha uzat, sonra kestirelim’ dedi. Bu şekilde bir destek olmak istedim. Çünkü herkesin bir sorumluluğu olması lazım. Herkesin birbirinin hayatına bir etkisi olması gerekiyor. Saçlarım benim için önemsiz bir şeydi ama başkası için çok büyük anlamlar ifade edebilir. 2 yıl uzattım. Şu an saçlarımı gönderdim ulaştım. Birine bu desteği vermek, birine umut olduğumu hissettirdi. Ufak bile olsa bir kişinin hayatına etkim oldu. Umarım herkes bu tarz bir sorumluluk alır. Bu cidden bizim için çok önemsiz ama onlar öyle bir süreçten çıktıktan sonra en ufak şey bile etkili olur. Onu düşündüm, empati kurdum. Hayatımızda en büyük eksikliğin empati kurmak olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ece Alara Bayır ayrıca yazdığı anlamlı notta ise, “Senin için uzatıp kestirdiğim bu saçlarım umarım ki sana şans ve sağlık getirecek. Bu zorlu yolda sana ve bütün kanser savaşçılarına sağlık diliyorum. Dualarım sizinle. Saçım saçın olsun. Sevgilerimle” ifadelerini kullandı.

“ECE ÇOK DUYARLI BİR ÇOCUK”
Annesi Serpil Bayır ise kızının bu davranışı hakkında, “Bu süreç uzun zamandır kanserle savaşanlar derneğinin yaptığı bir sosyal sorumluluk projesi. Biz de haberlerde gördük. Ece ile konuştuk ve karar verdik. Ece zaten bu tarz şeylere çok duyarlı bir çocuk. Beraberce ben de onu destekledim. 2 yıl o saçları taşımasına yardımcı oldum. Sonrasında birlikte gittik, kestirdik, paketledik ve gönderdik. Bakımı konusunda oldukça zorlandık. Çünkü 50 santimetreyi bulmuştu. Normalde en az 30 cm olması lazım ama biz daha uzun olsun istedik. Çünkü çok kısa bir peruk olmasın diye düşündük” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir