POMEM Mülakat Nasıl Oluyor? Ne Zaman Yapılacak? Tarih Belli Mi?

POMEM Mülakat Nasıl Oluyor? Ne Zaman Yapılacak? Tarih Belli Mi?
31. dönem POMEM mülakat sınavının ne zaman ve nasıl yapılacağı, başvuru yapan ve mülakata katılma hakkı elde eden adaylar tarafından merakla araştırılıyor.

Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne başvurular yapıldı. Adaylar "31. dönem POMEM mülakat ne zaman yapılacak" sorusunun yanıtlarını araştırmaya başladı. Merak edilen diğer konu ise POMEM mülakat nasıl oluyor sorusunun yanıtı.

POMEM Mülakat Nasıl Oluyor?

Polis Merkezi Eğitim Merkezi'ne girmek için başvuruda bulunan adaylar, ilk olarak fiziki yeterlilik sınavına giriyor. Bu sınavda başarılı olan adaylar, Mülakat Sınav Komisyonu tarafından yapılan mülakata tabii tutuluyor.

Mülakat sırasında her bir adaya, soruların yazılı olduğu kartlardan bir tane çektirilir. Ardından konu hakkında düşünmesi beklenir. Ve sonrasında o konu ile ilgili sunum yapması istenir.

Bu sırada Mülakat Sınav Komisyonu adaya konu hakkında sorular sorabilir. Komisyonun değerlendirme sırasında dikkat ettiği detaylar şu şekildedir:

• Konu hakkında ne kadar bilgi sahibi?

• Kendisinden istenileni kavrayabildi mi?

• Ne kadar özgüven sahibi?

• İfade etme yeteneği ne kadar güçlü?

• Beden dilini kullanma becerisine sahip mi?

Adaylar, bu beş kriter üzerinden ve her bir kriter 20 puan olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirilirler. Adayın, mülakat sınavından başarılı sayılabilmesi için en az 70 puan alması gerekir.

POMEM Mülakat Sınavı Ne Zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Sınav tarihleri, resmi internet sitesi www.pa.edu.tr üzerinden paylaşılacak.