Pandemi sürecinde geri göç yaşanıyor

Pandemi sürecinde geri göç yaşanıyor
Alanya Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu toplantısında dernek başkanları Pandemi sürecinde hemşerilerinin ilçeyi terk ederek memleketlerine göç ettiklerini bildirdi.

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ında katıldığı toplantıda Konyalılar Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Orhan Maraşlıoğlu, ALKARDER Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Algül, Taşeli Yöresi Derneği Başkanı Ahmet Uyar ve ALKOD Başkanı Ömer Göker yer aldı. 

Korona virüs salgını sonrası ilk kez bir araya gelen çalışma grubu üyeleri salgın sürecinde yaşanan ekonomik sorunları ele aldı. Binlerce turizm emekçisinin turistik tesislerin açılmaması nedeniyle işsiz kaldığı ve bu nedenle hemşerilerinin ilçeyi terk ederek memleketlerine döndüğünü ifade eden Alanya Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Orhan Maraşlıoğlu “hepsi memlekette tarımsal üretime geçti ve geri dönmediler. Daha önce yaz başında çalışmak için Alanya’ya gelenler işsizlik korkusu nedeniyle bu yıl ilçeye gelmedi” dedi.

EN BÜYÜK SIKINTIYI ESNAFLAR YAŞIYOR
Esnafların yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödeyemediklerini ifade eden Başkanlar kamu kurumlarında kolaylık beklediklerini dile getirdi. Mülk sahiplerinden de anlayış beklediklerini kaydeden çalışma gurubu üyeleri kiralarda indirim yapın çağrısı yaptı.