Otomobil Piyasasında Uyarı

Otomobil Piyasasında Uyarı
Otomobil piyasasının uzman isimlerinden gazeteci Emre Özpeynirci, araç sahibi olmak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

Son dönemde yaşanan döviz kurlarındaki artış ve ÖTV’ye gelen zamlar nedeniyle araba fiyatlarının korkunç düzeyde yükseldiği biliniyor. Bu durum, hem sıfır araç fiyatlarını hem de 2. El araç fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz ay yaptığı yönetmelik değişikliğiyle 2. El araçların sıfır araç fiyatının üzerinde satışa çıkarılmasına yasak getirildi. Ancak bu yasağın bile araba fiyatlarını önemli ölçüde düşürmediği görülüyor.

Emre Özpeynirci, otomotiv piyasasındaki gelişmeleri aktardığı bir programda araba fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Sıfır araç fiyatlarında artışların devam ettiğini belirten Özpeynirci, sıfır araçlara olan talebin süreceği ve bu durumda fiyat artışlarının da süreceğini ifade etti. Türkiye’de otomobil fiyatlarının dövize endeksli olduğunu ve döviz kurlarındaki artışın araba fiyatlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Özpeynirci, sıfır araç fiyatlarının 1 milyon lira seviyesine çıkabileceğini öngördü. Ancak ÖTV’de düzenleme yapılırsa fiyat artışlarının durabileceğini de belirtti. Ayrıca, yıl sonuna gelindiğinde en düşük otomobil fiyatının 1.5 milyon lira seviyesine çıkabileceğini, hatta bazı modellerde 2 milyon lirayı bile bulabileceğini tahmin etti.

Olumsuz Gelişmeler!

Araba fiyatlarındaki bu olumsuz gelişmeler karşısında, araç sahibi olmak isteyenlerin acele etmeleri gerektiği uyarısında bulunan Emre Özpeynirci’nin açıklamaları, araç almak isteyenleri tedirgin ederken, aynı zamanda piyasayı yakından takip edenler için de önemli bir bilgi kaynağı oldu.Gazeteci Emre Özpeynirci’nin araba fiyatlarıyla ilgili kritik açıklamaları, otomobil piyasasındaki belirsizlikleri daha da artırdı. Döviz kurlarındaki artış ve ÖTV zamları, sıfır araç fiyatlarını ve 2. El araç fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Bu durumda araç sahibi olmak isteyenler için önümüzdeki dönemde fiyatların daha da yükselebileceği ihtimali ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı 2. El araç ticareti yönetmeliği değişikliği, ilan sitelerinde sıfır araç fiyatının üzerinde araç satışının yasaklanmasına rağmen, araba fiyatlarının hala yüksek seviyelerde seyretmesi vatandaşları tedirgin ediyor.

Emre Özpeynirci, Türkiye’de sıfır araçlara olan talebin devam etmesi durumunda fiyat artışlarının devam edeceğini ve bu durumun sıfır araç almayı zorlaştırabileceğini vurguladı. Geçtiğimiz yıl söylediği 1 milyon lira sıfır araç fiyatı tahminini hatırlatarak, ÖTV düzenlemesi yapılmazsa fiyatların 1.5 milyon lira seviyesine hatta bazı modellerde 2 milyon lirayı aşabileceğini belirtti.

Bu açıklamalar, araç sahibi olmayı düşünenleri araç alımı konusunda daha da düşündürüyor ve araba fiyatlarının geleceği hakkında endişe taşıyor. İlerleyen süreçte, araba fiyatlarındaki seyri takip etmek ve planlı bir alım yapmak, araç sahibi olmak isteyenlerin doğru adımlar atması için büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.