Otogarlara BAYRAM geldi böylesi yoğunluk görülmedi

Otogarlara BAYRAM geldi böylesi yoğunluk görülmedi
Kurban bayramı gelmeden otogarlara adeta bayram geldi ve yoğunluk böylesi bir yoğunluk görülmedi dedirtti. İşte kuran bayramı otogar mesaisi.

Kurban Bayramına az bir süre kala Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı, Bayramda şehirler arası otobüs biletlerinin tükendiğini ve 12-25 Haziran arasında ek seferlerin konulduğunu belirtti. Salgın döneminde günlük sefer sayısı 700'e düşerken, bu sayı salgın sonrasında 1300'e çıktı. İstanbul Otogarı'ndan 2023'te 440 bin otobüs çıktı.

Bayram yoğunluğunun arttığı belirtildi ve biletlerin tükendiğini ve ek seferlerin satışa başladığını eklendi. Geçen Ramazan Bayramı'na göre daha fazla yoğunluk olduğunu, yaz sezonu ve okulların tatil olması nedeniyle bu yoğunluğun arttığını belirtti. Kovit öncesi bayramlarda 2400-2500 otobüs çıkarken, şimdi 1700-1800 otobüs çıkıyor ve Kurban Bayramı'nda bu sayının 2000'i bulacağını umuyor.

Bilet fiyatlarına zam yapılmadığını, kışın 700 liraya kesilen biletlerin yazın 1000 liraya kadar çıkabildiğini ve vatandaşların bu durumu zam olarak algıladığını açıkladı. Korsan taşımacılığın sektöre zarar verdiğini, vatandaşların biletlerini otogardan ve acentelerden alması gerektiğini vurguladı. Otobüs firması yetkilileri, otobüs doluluk oranının yüzde 100 olduğunu ve ek seferler konulduğunu belirtti.