ÖSYM Açıkladı Mı? EKPSS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM Açıkladı Mı? EKPSS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?
EKPSS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonrasında adaylar tercihlerin yapılmaya başlanacağı tarihi araştırmaya başladı. ÖSYM tercih kılavuzunu ne zaman yayınlayacağını açıkladı mı? Tercih kılavuzunda neler yer alacak? Kılavuz nereden görülecek?

İki yılda bir düzennlenen EKPSS sınavına binlerce engelli vatandaş katıldı. Sınav 28 Nisan 2024 Pazar günü yapıldı. Sonuçlar 23 Mayıs 2024 Perşembe günü açıklandı. Ve adaylar ÖSYM tarafından gelecek duyuruya kilitlendi: "EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?"

EKPSS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

EKPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan Tercih Kılavuzunun ardından başlayacak. Kılavuzun ne zaman yayınlanacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak konu ile ilgili, önceki dönemlere bakılarak, tercihlerin başlayacağı tarih tahmin edilebilir. Geçmiş dönemlerde, EKPSS sonuçları açıklandıktan sonraki 1 - 2 ay içerisinde yapılmaya başlandı.

EKPSS sonuçları 2024 yılında 23 Mayıs'ta açıklandı. Buna göre tercihler 24 Haziran 2024 Pazartesi - 22 Temmuz 2024 Pazartesi tarihleri arasında tercihlerin yapılmaya başlanacağı düşünülebilir.

Tercihlerin yapılmaya başlamasının hemen öncesinde "http://www.osym.gov.tr" adresinde, EKPSS sonuçları ve kura çekimine ilişkin yerleştirmenin nasıl yapılacağının anlatıldığı bir tercih kılavuzu yayınlanacak.

Yayınlanacak olan tercih kılavuzunda şu detaylar yer alacak:

• Terleştirmelerin yapılacağı kadro, kadro sayıları ve koşulları

• Tercihlerin alınması süreci ve yerleştirme işlemleri

EKPSS tercihlerinin ne zaman başlayacağına dair kesin bilgi "http://www.osym.gov.tr" adresi üzerinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacak.