ÖMK Son Dakika! Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclise Geldi Mi?

ÖMK Son Dakika! Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclise Geldi Mi?
Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili son dakika gelişmeler neler? Meclise geldi mi? ÖMK içerisinde yer alan en önemli maddeler neler? Ne zaman yürürlüğe girecek?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ÖMK son dakika gelişmeleri öğretmenler tarafından çok yakından takip ediliyor. Bazı maddelerinde değişikliğe gidilen ÖMK, TBMM'den geçtikten sonra yürürlüğe girecek. Var olan Öğretmenlşk Meslek Kanunu'nda değişikliğe gidilecek.

Öğretmenlerin hak ve sorumluluklarından öğretmenlere uygulanan şiddete kadar pek çok önemli noktanın yer aldığı ÖMK son dakika gelişmeleri ne durumda?

ÖMK Son Dakika

ÖMK'nın en önemli maddeleri arasında öğretmenlere yönelik şiddet uygulayanların hapis cezalarının ertelenmeyeceği bilgisi yer alıyor. Buna göre öğretmenlere şiddet uygulayanlar tutuksuz değil, tutuklu yargılanacaklar.

Eğitim çalışanlarına hakaret, tehdit, direnme ve saldırı gibi davranışların cezaları yüzde 50 oranında arttırılacak. Milli Eğitim Akademisi de ÖMK'nın yürürlüğe girmesi ile kurulacak. Ve öğretmenler burada eğitim almadan atanamayacak.

ÖMK Meclise Geldi Mi?

ÖMK henüz meclise gelmedi. Ancak bu hafta içerisinde gelmesi ve Kurban Bayramı sonrasında da yürürlüğe girmesi bekleniyor.