Öğrencilere Cumhurbaşkanı müjdesi! Başarılı öğrencilere karne hediyesi 4 GRAM ALTIN parası

Öğrencilere Cumhurbaşkanı müjdesi! Başarılı öğrencilere karne hediyesi 4 GRAM ALTIN parası
Okulların kapanmasına sayılı günler kala yeni Cumhurbaşkanı müjdesi öğrencilere geldi. Takdir teşekkür alan, başarılı öğrencilere karne hediyesi 4 gram altın parası dağıtılacak...

Öğrencilere Cumhurbaşkanı müjdesi! Başarılı öğrencilere karne hediyesi 4 GRAM ALTIN parası - Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başarılı öğrencilere karne hediyesi müjdesi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz." açıklamalarında bulunurken gözler "10 bin TL başarı Teşvik Programı başvurusu başladı mı, nasıl yapılır ve şartları neler?" sorusunun yanıtına çevrildi.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıllarda dereceye giren öğrenciler için açıklama yapmıştı. ''Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.''

basari-tesvik-programi.jpg

TAKDİR TEŞEKKÜR ALANLARA KARNE HEDİYESİ 2024! 4 GRAM ALTIN PARASI KİMLERE VERİLECEK?

Karne hediyesi olarak ödenecek olan tutarı almak isteyen öğrencilerin tek başına takdir teşekkür almaları yeterli olmayacak. Bu öğrencilerin aynı zamanda sınıflarında ilk 3, okulunda ise ilk 5 arasına girmeleri şartı aranacak. Bu şartı sağlayan ve ailesine sosyal yardım ödemesi yapılan öğrencilere başarı teşvik ödülü olarak asgari ücretin yüzde 60'ı kadar karne hediyesi ödülü verilecek. Bu tutar da 2024 yılı için 10 bin 201 TL olarak gerçekleşecek. Yani başarılı öğrenciler devletten 4 gram altın parası kadar destek parası almış olacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.