Müftü İlhan: "Birbirimize gönül selamı verelim!"

Müftü İlhan: "Birbirimize gönül selamı verelim!"
Alanya Müftülüğü ve Alanya İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği işbirliği ile her hafta Cuma günü farklı bir camide düzenlenen 'Sabah Namazı Buluşmaları' ara vermeden devam ediyor.

Cuma Sabah Namazı Buluşmaları kapsamında son olarak Bostancı Cami’de Sabah Namazı Buluşması düzenlendi. Programa Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan başta olmak üzere çok sayıda genç ve vatandaş katıldı. Program kapsamında sabah namazından önce Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, cemaatle sabah namazı kılındı, salavat ve tesbihatlar getirildi.

Koronavirüs’ün yaygın olduğu bu dönemde musafaha uygulamasına ara verilmesi gerektiğini belirten Müftü İlhan şu ifadelere yer verdi;

“Musafaha uygulamasına ara verelim”
Kıymetli kardeşlerim! Koronavirüs’ün yaygın olduğu bu dönemde tokalaşma ve kucaklaşma gibi uygulamalara ara vermek sorumluluğun ve tedbirin bir gereğidir. Bilhassa camilerimizde namaz sonrası musafaha uygulamasına ara verelim. Tokalaşmadan belli bir mesafeden az önce yaptığımız gibi birbirimize gönül selamı vererek halimizi hatırımızı soralım.

“Temizliğe dikkat edelim”
Koronovirüs salgınından korunmak için öncelikle beden, kıyafet, yiyecek ve çevre temizliğine dikkat edelim. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandıralım. Öksürdüğümüz ya da hapşırdığımız zaman tek kullanımlık mendillerle veya dirseğimizin iç kısmıyla ağzımızı kapatalım. Kalabalık ortamlardan uzak durmaya gayret edelim.

“Tedbirli davranalım”
Yaşadığımız salgın hastalık karşısında hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirli davranalım. Aksi halde kendi sağlığımız yanında başkalarının sağlığını da tehlikeye atacağımızı unutmayalım.

“Her derdin devasını verecek olan Allah’tır”
Kıymetli Kardeşlerim! Her şey Allahtan’dır. Her şey Allah’ın dilemesiyle olur. O dilemezse hiçbir şey olmaz. Şafi olan Allah’tır. Her derdin devasını verecek olan Allah’tır. Bizler her şeyi Allah’tan isteyeceğiz. Müminler Allah’a tevekkül ederler. Bizler de elimizden geleni yapalım ve Allaha tevekkül edelim. Temizlik dinimizin temeli, dinimizin esasıdır. Bizler de dinimizin öğrettiği temizlikten geri kalmayalım. Pis olan, dinimizin haram kıldığı her şeyden uzak duralım” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir