Milyonlar ucuz diye almıştı evleri başlarına yıkıldı! Hobi bahçelerindeki yapılara valilikten yıkım kararı

Milyonlar ucuz diye almıştı evleri başlarına yıkıldı! Hobi bahçelerindeki yapılara valilikten yıkım kararı
Bir süre önce yatırımlık arsa olarak da satışlarına başlanan popüler hale gelen hobi bahçeleri adeta yok satmıştı. Hem yatırımlık hem de evine yakın ekecek bir arazisi olsun isteyenler hobi bahçelerine yönelirken yıkım kararı gündeme bomba gibi düştü.

Son yıllarda artan taşınmaz fiyatlarının ardından daha küçük metrekareli, yatırımlık arsaya olan ilgi arttı. Bunu fırsat bilen emlakçılar hobi bahçeleri satışlarında rekor kırdı. Hobi bahçeleri tarım arazilerinde yer alırken bu bahçelerde küçük çaplı ekim işlerinin yapılması hedefleniyordu. Şehir merkezine ya da uzak konumlarda bulunan ancak ikamet ettikleri şehirlerde ekecek bir arazisi olsun isteyenler hobi bahçesi alırken zamanla buralar adeta yazlığa dönüştü

Hobi bahçelerinde tarım işi yapmak yerine buraya prefabrik ya da betonarme olacak şekilde konut inşa edenler amacı dışında kullanım nedeniyle verimli tarım arazileri için tehdit oluşturmaya başladı. Verimli tarım arazileri hobi bahçesi olarak satışa sunulurken bu alanların kullanımının amacı dışına çıkması ile beraber valilikler harekete geçti.

TARIM ARAZİLERİNDEKİ HOBİ BAHÇESİNE EV YAPANLARA KÖTÜ HABER

Betonarme, prefabrik ve çelik gibi yapılan inşa edildiği hobi bahçeleri artık birer yazlık haline dönüşürken hobi bahçelerine inşa edilen ve kaçak yapı olarak kabul edilen yapılar için belediye ve valilik işbirliğine imza atıldı.

milyonlar-ucuz-diye-almisti-evleri-baslarina-yikildi-hobi-bahcelerindeki-yapilara-valilikten-yikim-karar.jpg

Hobi bahçelerindeki kaçak yapılaşmaya yönelik denetimler artarken Ankara Valisi Vasip Şahin, tarım alanlarının öldürülmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. Tarım alanlarının talan edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirten yetkililer, konuya dair adım atılması için belediyelerin harekete geçtiğini söyledi.

milyonlar-ucuz-diye-almisti-evleri-baslarina-yikildi-hobi-bahcelerindeki-yapilara-valilikten-yikim-kar.jpg

Tarım alanlarının ziyan edildiğini aktaran yetkililer, hobi bahçesine inşa edilen evlerin yıkılacak alanın 3 ay içinde eski haline getirilmesini talep ederken açıklarken bozulan tarım arazisinin her metrekaresi için 185 lira idari para cezası verildiğini bildirildi. Kaçak yapılaşma ile mücadele devam ederken son olarak Ankara'nın Ayaş Belediyesince yıkım çalışmasına imza atılmıştı.

Alanyamedya.com