MEYSAN arazisinin ihalesi yapıldı

MEYSAN arazisinin ihalesi yapıldı
46 yıllık MEYSAN arazisinin yeni sahipleri 29 milyon 501 bin TL ödeyen Manavgat’ta faaliyet gösteren Nena Yapı ve Nado Yapı ortakları Necati Erol ile Turfan Duran oldular.

Alanya’nın çok ortaklı ilk şirketi MEYSAN, Türkler Mahallesi’nde bulunan arazisini bugün ihaleye çıktı. Alanya Meyve Sebze Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (MEYSAN) Türkler Mahallesi’nde bulunan 49 bin 614,01 metrekare alanlı taşınmazı bugün ihaleye çıkardı. Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen ve açık artırma usulü ile belirlenen ihaleye arazide hissesi olan yaklaşık 30 kişi katıldı. İhalede divan başkanı olarak MEYSAN arazisinin geçmişi hakkında bilgiler veren Servet Ünlü, 23 Kasım 2013’te şirketin var olan ortaklarını ve varislerini topladıklarını söyledi. Ünlü, “Bu toplantıda durumu izah ettik. O toplantıda 15 milyon TL’nin altında satılmaması yönünde genel bir temayül vardı. İlk yaptığımız iş oradaki imar planını düzelttirmek oldu. 21 Mart 2014’te 15 milyon lira alt bedelle ihaleye çıktık. Bu ihaleye talipli çıkmadı. Tekrar ulusal basında ve çeşitli kurumlarda ilanlar vererek 15 Ağustos 2014’te 25 milyon bedelli bir ihale daha yaptık. Bu ihaleye de bir talipli çıkmadı. Bölgedeki otelcilere, komşu arazi sahipleri, müteahhit, iş adamlarına kişisel mailler atarak bu yer ile ilgili talipliler aramaya çalıştık. 2014’ten bu yana yaşanan olumsuzluklar, turizmdeki darbeler sonucu bizler tekrar ihaleye çıkmak yerine potansiyel bir alıcı olursa en azından ihale sürecini başlatalım diye düşündük. Sonra talipliler çıktı. Biz kendilerine ihalenin herkese açık olacağını ifade ederek süreci başlattık. Burada 29 milyon 501 bin TL muhammen bedelle çıkılan ihale için burada bulunuyoruz. İhaleye sonuçlandırırsak, bu süreci tamamlamış olacağız. Sonraki süreçte de şirketin diğer giderleri ve üzerindeki vergiler ödendikten sonra tasfiye kağıdını mevcut pay defterindeki intikallerle keza ortaklara intikalini sağlamak olacak. Sonra bu şirketi kapatacağız” dedi.

“29 MİLYON TL’NİN BİRAZ ÜSTÜNE ÇIKILSIN”
Konuşması için söz hakkı verilen arazide pay sahibi olan kişilerden olan emekli öğretmen Haşim Yetkin de, “Tam 46 yıl geçti. O gün biz bu şirketi kurduğumuzda yeni doğanlar 46 yaşında. 2 bin hisse, 302 ortak var. Hep araştırdık. Yeni ortaklar, ‘Hocam, dedem gitti. Biz de gideceğiz. Bunu sonuçlandıralım’ dediler” diye konuştu. Araziyi alacak olanlara da seslenen Yetkin, ahirete göç eden kişilerin yüzü suyu hürmetine en azından 29 milyon TL rakamının biraz üstüne çıkılmasını istedi.

“ÇOK GELGİTLER YAŞADIK”
Araziyi satın almak için başvuruda bulunan ortaklardan Nena Yapı ve Nado Yapı ortaklarından Necati Erol, “Uzun zamandır bu rakam üzerinde müzakere ettik. Son çıkardığımız rakam bu. Bizi bu konuda affedin. Pandemi döneminde çok düşündük. Çok gelgitler yaşadık. Maksimum vereceğimiz rakam bu. Bizi hoş görün” ifadelerini kullandı. Katılımcıların sembolik rakam isteği ve Erol’un ortağı Turfan Duran’ın devreye girmesiyle bin TL’lik bir rakam daha ödemeye eklendi. Böylelikle MEYSAN arazisi için 29 milyon 501 bin TL ödeyen Nena Yapı ve Nado Yapı ortakları Necati Erol ve Turfan Duran 46 yıllık arazinin sahibi oldular.

“BU KADAR MANEVİ ORTAM BEKLEMİYORDUK”
İmzaların atılmasının ardından açıklamada bulunan ortaklardan Duran, “Oldukça gururluyuz. Açıkçası bu kadar manevi bir ortam beklemiyorduk. Bize bu kadar hissettiremezlerdi. Hep pazarlık aşamasında daha küçük bir ortamdaydık. Umarım bu sorumluluğu taşıyabiliriz. 302 hissenin, 2 bin hissedarın anısını taçlandırabiliriz. Gururluyuz. Allah inşallah mahcup etmez” dedi.

“KENDİ BÖLGEMİZ OLARAK GÖRDÜK”
Diğer ortak Erol, “Biz burayı kendi bölgemiz olarak gördük. Buraya ısındık. Bu dar zamanda böyle bir alışverişe evet dedik. Hayırlısı olur inşallah” diye konuştu.

“ÖNCE PANDEMİDEN KURTULALIM”
Arazi ile ilgili nasıl tasarrufta bulunacağı sorulan Erol, “Ülkemizde günü birlik siyaset değişiyor. Şu anda bir şey söyleyemeyiz. Önce bir pandemiden kurtulalım, maskeleri çıkaralım. Burayla ilgili açıklamayı önümüzdeki zamanda yaparız. İnşallah bu işten hayırlı bir şekilde çıkarız” ifadelerini kullandı.