Meteoroloji'den 21 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: 3 Gün Boyunca Dikkat

Meteoroloji'den 21 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: 3 Gün Boyunca Dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 il için sarı kodlu hava durumu uyarısında bulunarak vatandaşları olası risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 21 ilini etkileyebilecek hava olaylarına karşı sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan açıklamada, söz konusu illerde yaşayan vatandaşların, olumsuz hava koşullarına karşı önlem alması gerektiği belirtildi.

Dikkatli Olunması Gereken 21 İl

Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarısı, vatandaşların hafif ya da orta seviyede olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmalarını gerektiriyor. Sarı kod, potansiyel tehlikenin farkında olunması ve olası zararlardan kaçınmak için hazırlıklı olunması anlamına geliyor.

Uyarının Kapsadığı Riskler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, uyarıda bulunduğu 21 il için olası yağış, fırtına, sis ve kar gibi hava olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bu hava olaylarının yol açabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde düşüş gibi risklere karşı vatandaşların tedbirli olması önerildi.

Önlem Alınması Gerekenler

Vatandaşlardan, olumsuz hava koşulları sırasında dikkatli olmaları, gerekmedikçe dışarı çıkmamaları, yerel yetkililerin uyarı ve tavsiyelerine uymaları istendi. Özellikle riskli bölgelerde yaşayanların, sel ve su baskını gibi durumlar için önceden önlem almaları gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sarı kodlu uyarı verilen illerde yaşayan vatandaşları, hava durumu ile ilgili son gelişmeleri takip etmeye ve olası acil durumlar için hazırlıklı olmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.