Meclisten Millet Bahçesi’ne onay

Meclisten Millet Bahçesi’ne onay
Alanya Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Karayolları Müdürlüğü şantiyesinin bulunduğu bölgeye Millet Bahçesi yapılması için plan değişikliği kararı oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Yücel tartışmalarla ilgili “Bir anket yapsak Alanya’da herkes oraya park yapılmasını ister. Millet Bahçesi Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Alanya Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise MHP Grubu’ndan Kerim Ertekin, Adem Er, Kerim Aydoğan; AK Parti Grubu’ndan Arif Tok; İYİ Parti Grubu’ndan Hacı Mevlüt Zavlak ile Halit Öztürk mazeret bildirerek katılmadılar. Grup sözcüleri ve Başkan Yücel’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  

Önemli gündem maddelerinin yer aldığı 2022 yılının son meclis toplantısında Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında belirlenen alana kurulması planlanan onkoloji hastanesi için Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında İYİ Parti’nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilen imar planı değişikliği tartışıldı. Ayrıca bulunduğu alana Millet Bahçesi yapılacak olan Karayolları 133. Şube Şefliğinin tanışacak olduğu Mahmutlar Mahallesi’ndeki cezaevi yakınındaki alan için imar planı değişikliği karara bağlandı. 


ARIK, ONKOLOJİ HASTANESİ İÇİN ÇEKİMSER KALDI 

Yapılması planlanan onkoloji hastanesi için karara onay vereceklerini belirten CHP Meclis Üyesi Erkan Demirci, otopark sorununun çözülmesini istedi. İYİ Parti Meclis Üyesi Fikret Arık ise grup olarak kabul edeceklerini ancak şahsi olarak çekimser kalacağını söyledi. Otopark ve çevre düzeni gibi bir takım çekincelerinden bahseden Arık’a AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş yanıt verdi. 
Kiriş, hastanenin otopark ve trafik yoğunluğundan daha önemli olduğunu vurgulayarak “Buraya bir trafik gelecek ama bu trafik zaten onkoloji için Antalya’ya gidiyor. Ben babamı kanserden kaybettim. Her hafta Antalya’ya götürüp getirdim. Oradaki Alanyalıları, Gazipaşalıları ve Anamurluları görseniz. Buradaki hastanenin hizmet edeceği hinterlant çok geniş. Buradaki konuşacağımız konu otopark mı, yeşil alan mı? Proje aşamasında otopark ve yeşil alan konusunda elimizden geleni yapacağız ama sağlık deyince hiç kimse de siyaset olmamalı.” dedi. 
Başkan Yücel de “Sağlık ve eğitim konusunda tartışmaya gerek duymadan bundan sonra da birlikte olalım” diye konuştuğu ilgili madde Arık’ın çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 


KARAYOLLARI TAŞINIYOR! MİLLET BAHÇESİ YAPILIYOR 

Alanya Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Karayolları Müdürlüğü şantiyesinin Mahmutlar’a taşınması ve o bölgeye Millet Bahçesi yapılması ile ilgili konu yine mecliste gündeme geldi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya halkının o bölgede bir park isteyeceğini belirterek, “Ben herkesin şahsi ve grupların görüşlerine saygı duyuyor, teşekkür ediyorum. Biz her zaman bire yeri yaparken bir tarafı yıkmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Biz her zaman sosyal mutabakattan yanayız. Basınımızın güzide temsilcileri de var. İsterseler onlar hemen bir kamuoyu yapsın. Karayolları bölgesinin olduğu şantiyeyi Millet Bahçesi’ne yani parka çevirelim ve Karayollarını 15 kilometre yukarıya alalım mı, yoksa aynı kalsın mı? diye bir yoklama yapalım. Alanya’da herkes oraya park yapılmasını ister.” dedi.
Plan değişikliği İYİ Partili Hasan Basar ve CHP’li Nazmi Zavlak’ın ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

BAŞKAN YÜCEL; “CUMA PAZARI PROJESİNDE KRİTİK VİRAJI DÖNMEK ÜZEREYİZ”

Alanya Kent Meydanı ikinci etap projesi için tahsis edilen 10 milyon TL hibe ve 55 milyon TL kredinin Alanya Kapalı Pazar Alanı, Otopark, Sinema Salonu ve Dijital Kütüphane Projesi’nde kullanılması mecliste oylandı. Konuyla alakalı Adem Murat Yücel meclis üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirerek, “Ay sonuna kadar tabliyeyi komple bitiriyoruz. Mart aynının sonuna kadar pazarı buraya taşıyacağımızı düşünüyorum. Tabi üst kısım inşası devam edecek. Virajı dönmek üzereyiz ve şu bir tabliyeyi daha attığımız zaman inşallah zirveye çıkacağız.” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.