Matbaacılar kahvaltıda buluşuyor

Matbaacılar kahvaltıda buluşuyor
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası 9. Meslek Komitesi ve Alanya Matbaacılar Derneği Başkanı Musa Yaman, ARM Yazılım tarafından geliştirilen "Matbaa Yazılımı ve Yönetim Takip Progmanı" tanıtımı toplantısının yapılacağını belirtti.

Günün getirdiği şartlar ve dijitalleşmenin her sektörde olduğu gibi matbaacılık sektöründe de önü alınamaz bir hızla hayatımıza girdiğini belirten Alanya Ticaret ve Sanayi Odası 9. Meslek Komitesi ve Alanya Matbaacılar Derneği Başkanı Musa Yaman "Günümüz artık 'Dijital Çağ' devri oldu. Hayatımızın her alanında da bu değişimi hissediyoruz. İhtiyacımız olan her ürünü evde, işte, seyehat ederken veya her hangi yerde internet üzerinden bulabiliyoruz. Değişik firmalar tarafından üretilen muadillerini karşılaştırıp en ucuzunu, en kalitelisini beğenip sipariş edebiliyoruz. Halkımız Covid-19 salgını süresince bu dünyayı bir kez daha keşfetti. Giyim, gıda, elektronik gibi bir çok sektör sanal marketlerini açtı, açmaya da devam ediyor. Bizde Alanya Matbacılar Derneği olarak çağın bu gereklerine nasıl ayak uydurabilirizin arayışına girdik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde yazılım sektöründe öne çıkan ARM Yazılım ile görüşmeler gerçekleştirdik. ARM Yazılım firması yetkilileri bu konuda üyelerimize yönelik bir tanıtım toplantısı yapabileceklerini belirttiler" dedi.
19 Eylül Cumartesi günü kahvaltı bir tanıtım toplantısı gerçekleştireceklerini belirten Yaman, "Alanya'da faaliyet gösteren matbaalarımızın çoğu yaptıkları işler ile iller bazındaki matbaalardan daha kaliteli ve ucuz ürünler sunuyorlar. Dünya her geçen gün daha da küçülüyor. Alanyamıza tatil için gelen ve burada matbuu işlerini bastırarak ülkelerine götüren çok sayıda müşterimiz var. Bu müşterilerimiz ihtiyaç duydukları zaman telefon ile bizlerle irtibata geçip fiyat alıyor, baskılar yaptırıp kargo ile Almanya, Hollanda, Finlandiya gibi Avrupa ülkelerine göndermemizi istiyorlar. Ülke genelinden, hatta Dünyadan siparişler almak için ve daha profesyonel çalışmak adına bu gibi yazılımları kullanmaya ihtiyaç doğdu. 
ARM Yazılım 'Matbaafix' gibi fason iş yapan bir çok firmaya teknik destek sağlıyor. Bu uygulamaya giren müşteri ihtiyaç duyduğu matbuu evrağın gramaj kalınlığından, otokopi nüshasına, el ilanı, broşür, katalog, menü gibi bir çok ürün için ebat, adet, baskı türü seçeneklerini işaretleyerek ne kadar tutacağını hesaplayabiliyor. Uygulama üzerinden siparişini oluşturabiliyor" şeklinde konuştu.
Musa Yaman "derneğimizin üyesi veya üyesi olmayan Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Manavgat, Anamur'da faaliyet gösteren bütün matbaacı kardeşlerimizi tanıtım toplantımıza davet ediyorum. Tanıtım toplantısına katılmak isteyen meslektaşlarımız 0532 410 03 49 numaralı telefonu arayarak bilgi edinebilirler" dedi.