Kurtoğlu: "Yeşil Vatanımıza Saldıran PKK’dır"

Kurtoğlu: "Yeşil Vatanımıza Saldıran PKK’dır"
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu: “kundaklama ve terör olayı olduğu açıktır.”

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu yangın bölgelerindeki gözlemlerini ve partisinin görüşlerini açıkladı. 
Kurtoğlu şu ifadeleri kullandı:
Manavgat’ın tarihinde gördüğü en büyük yangındır bu. Alanyamızın değişik bölgelerinde de çıkan yangınlar kontrol altına alındı. Manavgat İlçemizde tehlike ilk günkü gibi. 4 bölgede aynı anda başlamış bulunan bu yangın kundaklamadır. 
Bunun arkasında bir terör var. Bunun altını kalın kalın çizmek gerekiyor. Hem jandarma hem polis bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce de 2019 yılında da HDP’li belediyelere kayyum atandığı zaman, PKK’nın kuruluşlarından illegal terör örgütü ‘Ateşin Çocukları’ isimli grup, Türkiye’de 26 noktayı ateşe vererek kundaklama gerçekleştirmişti. Antalya’mızın pek çok ilçesinde de bu grubun kundaklamalar yaktığı, ormanlarımızı ateşe verdiğini biliyoruz. Türkiye’de terörün uzantısı olan, terörün yan kolu olan, HDP diye bir parti özgürce siyaset yaptığı sürece bu kundaklamalar da sürecektir, bu terör saldırıları da sürecektir, bu terör şüpheleri de sürecektir. HDP derhal kapatılmalıdır. HDP’nin kapatılmaması, teröre izin vermek demektir, teröre ferman vermek demektir. Bu kabul edilemez.
Vatan Partisi İlçe Başkanlığı olarak da bölgede incelemelerde bulunduk.Yangında havadan karadan topyekûn mücadele ediliyor. Yangının yaraları sarılmaya çalışılıyor.Ülkemizin birçok noktasında çıkan yangınlara da dikkat çekmek istiyoruz. Bunun terör saldırısı olduğu açıktır.Yangınla mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz. Bölgede tüm ekipler seferberlik halinde… Cephe savaşı verircesine alevlere karşı mücadele ediliyor. Can çekişen PKK ormanımızı, Manavgatımızı, köylerimizi yakma çılgınlığını çare sanıyor
Türkiye, benzer zamanlarda farklı noktalarda çıkan orman yangınları ile mücadele ediyor. Türk Ordusu PKK’yı eziyor, bitiriyor. Can çekişen PKK ormanımızı, Manavgatımızı, köylerimizi yakma çılgınlığını çare sanıyor. PKK topyekûn mücadele ile ezilecek ve bitirilecek. Anayasa mahkemesi PKK’nın kolu olan HDP’yi derhal kapatmalı.