Kurtoğlu: ABD, Türkiye’ye karşı yeni tipte bir savaş yürütmektedir

Kurtoğlu: ABD, Türkiye’ye karşı yeni tipte bir savaş yürütmektedir
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, PKK'nın üstlendiği orman yangınları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurtoğlu "Burada hedef Türkiye ekonomisidir, Türkiye turizmidir, Türkiye’dir." dedi.

Kurtoğlu orman yangınlarını değerlendirdi: ABD, Türkiye’ye karşı yeni tipte bir savaş yürütmektedir

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, PKK'nın üstlendiği orman yangınları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin Türkiye'ye karşı yeni tipte bir savaş yürüttüğüne dikkat çeken Kurtoğlu "Biz hep Türkiye ekonomisine karşı ABD’den gelecek müdahalenin finans merkezlerinden, bir takım para operasyonları gibi tertiplerle olacağını bekliyorduk. Şimdi birdenbire Türkiye ekonomisine, Türkiye turizmine karşı bir saldırıyla, bir savaşla karşı karşıyayız. Burada hedef Türkiye ekonomisidir, Türkiye turizmidir, Türkiye’dir. Bu tertipler Türkiye’yi çökertmek için yürütülmektedir." dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

ABD, Türkiye’ye karşı yeni tipte bir savaş yürütmektedir. ABD, Türkiye’ye karşı düşmanlığını ilan etmiş zaten. Biden’ın açıklamalarında, Rand Corporation raporlarında, Türkiye’ye karşı yapacakları tertipleri açıkça ilan etmişlerdi. Kimleri kullanacaklarını da ilan etmişlerdi. Biz hep Türkiye ekonomisine karşı ABD’den gelecek müdahalenin finans merkezlerinden, bir takım para operasyonları gibi tertiplerle bir saldırı bekliyorduk. Şimdi birdenbire Türkiye ekonomisine, Türkiye turizmine karşı bir saldırıyla, bir savaşla karşı karşıyayız. Burada hedef Türkiye ekonomisidir, Türkiye turizmidir, Türkiye’dir. Bu tertipler Türkiye’yi çökertmek için yürütülmektedir.

Dikkat ediniz ormanlar nerede yanıyor? Marmaris’te yanıyor, Manavgat’ta yanıyor, Bodrum’da yanıyor. Türkiye’nin turizminin olduğu yerlerde, ekonomimizi kurtaracak yerlerde yanıyor. Biz şimdi Alanya’mızdan bakıyoruz meseleye. Şimdi Gündoğmuş yanıyor. Güzelbağ, Tosmur’un üst bölgeleri, Güneyli mahallesi, Bayır mahallesi ara ara yangınlar devam ediyor. İtfaiyecilerimiz

Helikopterlerimiz köylülerimiz canla başla bu yangını söndürmek için her şeyleriyle mücadele ediyor.

Bakınız, bu yangını mangallar, izmaritler, söndürülmeyen ateşler yakmadı. Bir kere Türkiye hükümetinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşılaştığımız tehdidi çok iyi görmesi lazım. ABD, Türkiye’ye karşı yeni tipte bir savaş yürütmektedir. Bu savaşta kullandığı alet PKK’dır, HDP’dir, FETÖ’dür. Ama özellikle elinde çakmak, kibrit vs. ile ormanlarımıza, köylerimize, insanlarımıza, hayvanlarımıza karşı bu tertibi ateşleyen PKK’nın ve FETÖ’nün kumandasındaki unsurlardır.

Bu tertibin çapını çok iyi görmemiz lazım. Türkiye, ABD emperyalizminin bu savaşını devrimle karşılayacak. Çok köklü, tarihi bir cevap verecek Türkiye’miz. Vatan Partisi bu tarihi cevaba önderlik etmeye hazırdır ve bunu yapacaktır. Türk milletinde bu kudret vardır ama saldırının hedefini çok iyi görmemiz lazım.

Buradan ilan ediyoruz. Bu yangınlar Biden yangınlarıdır. Biden, PKK’yı bir alet olarak kullanmaktadır. Eline tüfek veriyordu, mayın veriyordu. Şimdi de eline çakmak, kibrit veriyor. Bütün bu tertibin arkasında ABD emperyalizmi olduğunu ve Türkiye ekonomisine karşı bu tertibin yürütüldüğünü saptamamız lazım. Çünkü direncimizi buna göre saptamak durumundayız. Bunu anlamakta gecikmenin Türkiye’ye çok büyük zararları olacaktır. Türkiye’nin buna vereceği çok esaslı yanıtlar var. Türkiye güçlü bir ülkedir, büyük bir ülkedir. Bu savaştan da Türkiye, ABD emperyalizmini ve onun üzerimize sürdüğü PKK’sını, FETÖ’sünü yere sererek, bitirerek çıkacaktır. Bunların yasal aletlerini de derhal devre dışı bırakmak gerekir. İlk verilecek cevap, Anayasa Mahkemesi derhal toplanacak, ülkemizi yakmaya kalkan o PKK’nın partisi HDP’yi derhal kapatacak.

Bir üretim devrimiyle Türkiye bu ABD tertiplerine cevap verecek. Bağımsız olarak, başı dik olarak o cevabı verecek. Burada muhalefetçilik oynamanın alemi yok. Şu anda yangınları arkama alarak nasıl Erdoğan hükümetini yıpratırım gibi vatanseverlikle, insanseverlikle bağdaşmayan emperyalist yardakçısı tavırlara da kesinlikle son verilmek lazım. Bütün partileri, sendikaları, örgütleri bu konuda birlikte olmaya çağırıyoruz. ABD emperyalizmine karşı vatan savaşımız yeni bir aşamaya girmiştir. Türk milleti burada el ele verecektir.

Biden, ancak ABD’yi yakabilir. ABD emperyalizmi başından büyük işlere kalkmıştır. Türkiye’yi karşısına almıştır. Zaten ekonomisi çok kötü durumda. Bu ABD emperyalizminin sonunu getirecek bir süreçtir.

Türkiye, türküyle, kürdüyle, alevisiyle, sünnisiyle ABD tertiplerine, kışkırtmalarına karşı omuz omuza verecek, el ele tutuşacaktır. Türk de biziz, Kürt de biziz hepimiz Türk milletiyiz. Bizi millet birleştiriyor. Anadolu’da ve Trakya’da yaşayan insanlar olarak şu veya bu kavimden geliyor olabilir. Sonuç olarak hepimiz Türk milletinde birleşerek bütün bu belaları, kışkırtmaları, bu savaşı göğüsleyeceğiz ve bu savaştan da büyük bir zaferle çıkacağız. Üreticilerin milli hükümetiyle çıkacağız.

ABD emperyalizminin bu yeni tipte savaşına karşı Türkiye bir kurtuluş savaşıyla, üreticilerin milli hükümetini kurarak cevap verecektir. İçinde yaşadığımız süreç budur. 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir