Kronik hastalığı olanlara her ay 7600 TL yardım yapılacak

Kronik hastalığı olanlara her ay 7600 TL yardım yapılacak
Sürekli hastalığı bulunan vatandaşların hayat kalitesindeki belirgin düşüş sebebiyle maalesef belli imkanlardan yoksun kalmaları durumu söz konusu oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu durumda olan birçok engelli bireye evde bakım hizmetleri kapsamında her ay 7600 TL ödeme yapmaktadır. Şimdi bu grubu kronik rahatsızlığı olan bireyler de eklendi. Peki hangi şartlarda olan bireylere ödeme yapılacak? Hangi kronik rahatsızlıklar bu kapsama dahil edilmiştir?

Her ay düzenli olarak evde bakım hizmetleri kapsamında ailelere ödenmekte olan bakım aylığının kapsamı genişletilerek iki kronik hastalığa sahip bireylere de yardımda bulunulmasının önü açılmıştır. Buna göre tüberküloz ve Subakut sklerozan panensefalit (SSPE) hastaları da bundan böyle söz konusu yardımlardan yararlanabilecekler.

Başvurular nereye yapılacak?

Başvurular hastalığı kesinleşmiş bireyin vasileri veya kendileri tarafından il ve ilçelerde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacaktır. Heyet raporu olmadan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Bu kapsamda başvuruları kabul edilen bireylere veya vasilerine her ay 7600 TL ödeme yapılacaktır. Söz konusu ödemeler hak sahiplerine her ayın 15 - 31'i arasında yapılacaktır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER