KPSS'ye girecek olan memur adaylarına kötü haber

KPSS'ye girecek olan memur adaylarına kötü haber
Memur olabilmek için en önemli şartlardan sayılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına her yıl yüz binlerce memur adayı girmektedir. Ancak bu sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama memur olmak isteyen adayların moralini bozdu. İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamuda üç yıl boyunca uygulanacak olan tasarruf tedbirlerinden bahsetti.

İğneden ipliğe bütün kamu harcamalarına denetim ve kısıtlamalar geleceği kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre artık kamu ihaleleri de dahil olmak üzere bir çok harcamada kısıtlamalara gidilecek.

Devletin en büyük gider kalemlerinden olan personel istihdamı ve giderleri kalemi de söz konusu kısıtlamalar içine alındı. Buna göre üç yıl boyunca kamuya sadece emekli olan personel sayısı kadar eleman alınacak.

Bu da hali hazırda memur olmak için KPSS'ye çalışan memur adaylarının moralini bozdu. Öğretmen alımları ile ilgili de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önümüzdeki yıl 6 - 7 bin öğretmen alımı yapılacağını ifade etti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER