Konaklı Arıtmasının kapasitesi artacak

Konaklı Arıtmasının kapasitesi artacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü kontrolünde olan Konaklı Atıksu Arıtma Tesisinde rehabilite çalışmasına başlandı. Son yıllarda yarı kapasite ile çalışan arıtma tesisisin çöken havuzları tamamen yıkılmaya başlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Konaklı Atıksu Arıtma Tesisinin bazı bölümlerinden havuz betonlarında çatlaklar oluşması sebebiyle hizmet alınamıyordu. Konaklı'da hem turistik tesisler hem de konutların bağlı olduğu arıtmanın yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye çalışması sonucu son yıllarda aksayan hizmetler çeşitli şikayetlere neden oluyordu. ASAT Alanya Müdürlüğü'nün de raporları doğrultusunda ASAT Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talimatı ile ihaleyi yaparak iş teslimi gerçekleştirdi.
4 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
Özel bir firma tarafından alınan ihalenin ardından arıtmada ayrılan havuzların beton duvarları yıkılmaya başlandı. Durağan sezon olması nedeniyle bu yıl henüz şikayetin oluşmadığı bölgede artırmanın havuzları 4 ay içerisinde tamamlanarak yeniden tesisin tam kapasiye olarak hizmet vermesi sağlanacak. Konaklı Atıksu Arıtma tesisi Havalandırma havuzları rehabilite edilerek kullanılmayan havalandırma havuzundaki işlemlerin tamamlanmasının ardından şuan günlük 15000 metreküp olan kapasite 30 bin metreküpe çıkacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir