Karayolları ekiplerinden Alanya yollarında çalışmaları devam ediyor!

Karayolları ekiplerinden Alanya yollarında çalışmaları devam ediyor!
Alanya-Kuşyuvası-Taşkent ve Güzelbağ-Gündoğmuş yollarında Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, altyapı iyileştirme çalışmalarına hız verdi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri Alanya-Kuşyuvası-Taşkent ile Güzelbağ-Gündoğmuş yolları arasında hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı ve beraberindeki heyet, Alanya-Kuşyuvası-Taşkent ile Güzelbağ-Gündoğmuş yolunda yapılması gereken çalışmalar üzerine hazırlanan raporları sunmuştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü, hazırlanan raporlar neticesinde harekete geçerek geçtiğimiz günlerde Alanya-Kuşyuvası-Taşkent Yolu, Yalçı Mahallesi, Kaplanhanı Mevkii’ndeki heyelan ıslahına yönelik ihale yaptı ve yüklenici firma ile sözleşmesini imzaladı.

“HEYELAN ISLAHI ÇALIŞMASI YAPILMASI PLANLANIYOR”

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Tavlı; "Alanya-Kuşyuvası-Taşkent Yolu, Yalçı Mahallesi, Kaplanhanı Mevkii’nde yapılan incelemeler neticesinde bu kesimde betonarme kazıklı yapı ile heyelan ıslahı çalışması yapılması planlanıyor. Heyelanın ıslahı için kazıklar yapılması planlanmış olup yarma şevi üstünde hareket eden zemin kaldırılarak taş dolgu ile drenaj imalatı yapılarak bu kesimde şev stabilitesinin sağlanması planlanıyor” dedi.

“YÜKLENİCİ FİRMA İLE İMZA ATILDI”

Güzelbağ-Gündoğmuş yol genişletme çalışmaları hakkında bilgiler veren Tavlı, "Güzelbağ-Gündoğmuş arasında yol platformunda çok fazla kaya kütlesinin düşmesi ve yol platformunun çok dar olması nedeniyle Karayolları ekipleri tarafından Güzelbağ çıkışından itibaren 3 kilometre ilerisinde Bayır Mahallesi ayrımında kadar kesimde yol genişletme, temel takviye ve sathi kaplama çalışmaları yapıldı. Devamındaki yolun yapılmayan kesimleri ise patlatmalı kazı yapılarak yüklenici eliyle yapılabilmesi ihaleye çıkarılmış olup yüklenici firma ile imza atıldı. İhale kapsamında Bayır Mahallesi ayrımından Güzelbağ yönüne doğru 1,25 kilometrelik yolun genişletilmesi ve Ortakonuş Mahallesi yakınlarında kamyon geçişlerini engelleyen kayanın alınması planlanıyor. Karayolları ekiplerimizin 2 bölgemizde de yürütmüş olduğu çalışmalar bölge halkımıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Haber Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.