Karadağ: Bu yapıcı eleştiri yerine getirilmeli!

Karadağ: Bu yapıcı eleştiri yerine getirilmeli!
CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, dün MHP İlçe Başkanı Türkdoğan’ın Otogarda çay, kahve içmek ve ısıtıcı çalıştırılamayacağına yönelik yaptığı eleştiriyle ilgili açıklama yaptı. Karadağ, “Bu yapıcı eleştiri ise mutlaka yerine getirilmeli. Bu karar önceki belediye döneminde alınmış en kısa sürede sözleşme yenilenecek ve o madde oradan çıkartılacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, önceki gün MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın gündeme getirdiği otogar yazıhanelerinde çay, kahve içme ve ısıtıcı çalıştırılamayacağı yönünde alınan kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Makamında açıklama yapan ve Türkdoğan’ın açıklamalarına katıldığını belirten Coşkun Karadağ, eleştiri mekanizmasının demokrasilerde mutlaka işlemesi gerektiğini söyledi. Karadağ, “Bu yapıcı eleştiri ise mutlaka yerine getirilmeli. Otogardaki sorunu biz de daha önce tespit ettik. Otogar esnafı, yazıhanedekiler ile daha önceki belediye ile yapılan bir sözleşme var. Bu sözleşmenin gereği orada ısıtıcı kullanılması men edilmiş. Dolayısıyla bu dönem içerisinde de bu devam ediyor. Hem otogar müdürü ile hem Ulaşım AŞ ile bu konuları görüştük. Ulaşım AŞ’den aldığımız bilgilere göre önümüzdeki günlerde yeniden bir sözleşme gündeme gelecek. Sözleşmede bu maddenin çıkartılmasını rica ettim. Bu soğuk kış gününde oradaki esnafın sıcak çay içmesi mutlaka sağlanmalı. Pandemi nedeniyle müşteriye ikram söz konusu olmayacak. Kendilerinin ihtiyacını giderek kadar çay, kahve şu an hazırlanabiliyor. Herhangi bir cezai işlem de söz konusu değil” dedi.

KARADAĞ: “UZUN’UN GÖREVE DEVAM ETMESİ SÖZ KONUSU OLABİLİR”

Kırsal Hizmetler Müdürü Ahmet Uzun’un görevden alınmasına da değinen Karadağ, “Uzun’un görevini bırakması için tebligat geldi. Hem büyükşehir belediye başkanımızla hem genel sekreterimizle hem de daire başkanlarıyla görüştüm. Bugün bize tekrar bir haber gelecek. Uzun’un kırsalda kısa dönem içerisinde çok iyi hizmetleri vardı. Bundan önce halka dokunulmamış, çalışmalarda birçok eksiklikler tespit ettik ve cansiperane bir şekilde Uzun görevini yapıyordu ama bu bir devlet görevi. Bir değişiklik söz konusu olabilir. Gerekçe ve nedenlerini tam olarak bilmiyorum. Bunu araştıracağız. Ricacı olacağız. Eğer kabul olunursa tekrar görevine devam etme durumu söz konusu da olabilir” diye konuştu.