Kara sinek operasyonu! Alanya sahil bandında ilaçlama yapıldı

Kara sinek operasyonu! Alanya sahil bandında ilaçlama yapıldı
Alanya sahil bölgesindeki haşere sorununa karşı önemli bir adım atıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, sahil bandında kapsamlı bir ilaçlama operasyonunu başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Alanya’nın sahil kesiminde ilaçlama çalışması yaptı. Bu çalışma ile vatandaşların rahatsız olmamaları ve daha sağlıklı çevrede yaşayabilmeleri amaçlandı.

'İLAÇLAMALAR YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK'
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, ilaçlama çalışmalarının yıl boyunca belli aralıklarla devam edeceği belirtildi. İlaçlamaların karasinek, sivrisinek, hamamböceği ve haşerelere karşı tedbir olduğunu aktaran yetkililer, bu sayede hem halk sağlığının korunacağını hem de turizm sektörünün olumsuz etkilenmeyeceğini ifade etti.

'DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ONAYLI'
İlaçlama çalışmalarında kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlı olduğunu vurgulayan yetkililer, ilaçlamayı yapan ekiplerin de Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalı çalışanlar olduğunu kaydetti. Yetkililer, vatandaşların günlük hayatlarında rahat olmaları ve özellikle sahil kesimi gibi nemli ve bakterilerin yoğun olduğu yerlerde sağlık sorunları yaşamamaları için bu ilaçlamaların önemli olduğuna işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.