Kamuda görev yapan binlerce temizlik personelinin işine son verilecek

Kamuda görev yapan binlerce temizlik personelinin işine son verilecek
Kamu Kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan İŞKUR kapsamında görevlendirilen typ personelinin görevleri Haziran ayı içerisinde sona erecek. Peki neden söz konusu personelin görevi sona erecek? Detaylar haberimizde...

Kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik ve bakım onarım gibi ihtiyaçlarını gidermek üzere İŞKUR kapsamında sözleşme ile görevlendirilen typ personeli olarak görev yapan personelin 14 Haziran tarihinde okulların tatile girecek olması sebebiyle iş anlaşmaları sona erdirilecektir.

Görevlendirilen personel göreve ilk başladığı gün imzalamış olduğu sözleşmesinde de belirtildiği üzere tüm Türkiye genelinde 10 ve 14 Haziran tarihleri arasında Kamu Kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan söz konusu personelin görevleri sona erdirilecektir.

Geçici olarak görevlendirilen söz konusu typ personeli toplum yararına hizmet projesi kapsamında görevlendirilmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kamu Kurum ve kuruluşlarında İhtiyaç halinde sürekli olarak çalıştır lan işçiler söz konusu uygulamadan muaf tutulacaktır.