Kamu kurumlarına dev personel alımı başlıyor!

Kamu kurumlarına dev personel alımı başlıyor!
Resmi Gazete’de yayımlanarak kamuoyuna duyurulan personel alımları devam ediyor. 20 kamu kurumu bünyelerinde görevlendirmek üzere 63 bin 214 yeni personel alımı yapacak. Hangi kurumlar personel alımı yapıyor? Alımlar hangi kadrolarda olacak? Başvuru için ne yapılmalı?

Kamu kurumlarında yüksek maaşlı, güvenceli iş arayanlar müjde! Resmi Gazete’de ilanlarını yayınlayarak yeni personel alımlarını duyuran 20 farklı kamu kurumu personel alımlarına devam ediyor. Toplamda 63 bin 214 yeni personelin alımının yapılacağı ilanlarla büyük bir istihdam sağlanacak.

Hangi kurumlar personel alıyor?

Resmi Gazete’de ilanını yayımlayarak yeni personel alımlarını kamuoyuna duyuran kurumlar;

‘’Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, SGK, Dışişleri Bakanlığı, Hakkari Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Karabağlar Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Atabağı Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Adalet Bakanlığı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi’’ olarak listelendi.

Bu kurumlar arasından en yüksek kontenjan ile alım yapacak olan Sağlık Bakanlığı farklı kontenjanlar ile yıl sonuna kadar 36 bin yeni personel alacağını belirtti. Alımlarını ise farklı kadrolarda yapacağını adaylara duyurdu.

2024 yılı sonuna kadar başvuruları almaya devam edecek olan Sağlık Bakanlığı; 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip kadrolarında alım yapacak.

Başvurular nereye ve nasıl olacak?

Kamu kurumlarında personel olmak isteyen ve ilgili kurumların ilanları ile ilgilenen vatandaşlar başvuru şartları, tarihleri, yerleri ve başvurunun nasıl yapılacağına dair tüm bilgilere ilgili kurumun web sitesini ziyaret ederek ulaşabilirler.