İŞKUR personeline kadro müjdesi

İŞKUR personeline kadro müjdesi
İŞKUR kapsamında dönemlik veya sezonluk olarak çalıştırılan personel için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı devreye girdi. Söz konusu personelin kamuda sürekli olarak görevlendirilmesinin önü açılacak. İşte detaylar...

Her yıl binlerce kişinin başvurduğu İŞKUR kapsamında faaliyette olan toplum yararı hizmet projesi kapsamında kurum ve kuruluşlara geçici olarak görevlendirilen temizlik ve bakım onarım görevlileri için bir yılda maksimum 9 aylık bir çalışma süresi öngörülür.

Ayrıca çalışanlar 9 aylık çalışma süresinin ardından sözleşmeleri bittiği tarih itibariyle işten çıkarırlar. Bu da geriye kalan 3 aylık zaman diliminde kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik gibi en temel ihtiyaçlarının giderilmemesi anlamına gelmektedir.

Bu durumun önüne geçmek isteyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konu ile ilgili belirlediği kriterler çerçevesinde Önümüzdeki aylarda toplum yararına hizmet projesi kapsamında görevlendirilen personelin yıllık çalışma usulüne göre sürekli olarak kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet vermesini sağlayacak bir uygulamaya gidecektir.

Kamunun çeşitli ihtiyaçlarının giderilebilmesi için söz konusu kadrolarda çalışmış olan tecrübeli vatandaşlar önümüzdeki yıl yapılacak olan alımlarla beraber sürekli çalıştırılacaktır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER