Hurdacılar peşine düştü sakın kaptırmayın! Herkes çöpe atıyor ama yüzde 99'u 22 ayar altın çıktı

Hurdacılar peşine düştü sakın kaptırmayın! Herkes çöpe atıyor ama yüzde 99'u 22 ayar altın çıktı
Teknolojide yaşanan gelişmeler büyük bir hızla ilerlemeye devam ederken herkesin evinde bulunan cihazların içinde altın olduğu ortaya çıktı. İçinde altın olduğu ortaya çıktı. Hangi elektronik cihazlarda altın var?

Hurdacılar peşine düştü sakın kaptırmayın! Herkes çöpe atıyor ama yüzde 99'u 22 ayar altın çıktı - Altında yaşanan rekor yükseliş hurdacıları harekete geçirdi. Hurdacılar fellik fellik bu cihazları aramaya başlarken, vatandaşdan 3 kuruşa alınan o cihazların içinde altın olduğu ortaya çıktı.

Elektronik ürünlerin fiyatlarında yaşanan yükseliş cepleri yakarken yükselen fiyatlar hurdacıları da harekete geçirdi. Hurdacılar fellik fellik elektronik eşyaların peşine düşerken pek çok kişinin önemsemeyerek çöpe hattığı, plastik kova mandal karşlığı hurdacılara vermiş olduğu elektronik eşyaların içerisinde altın olduğu ortaya çıktı.

EN ÇOK ALTIN OLAN ELEKTRONİK PARÇALAR! HANGİ ELEKTRONİK CİHAZLARDA ALTIN VAR?

Eskişehir'de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, cihazların içindeki ana kartların üzerindeki altın kaplama iğneleri sökmek için kentteki hurdaya çıkan telefonları ve diğer elektronik cihazları biriktiriyor.

altin-degeri.jpg

Dükkanındaki kutuların içerisinde yer alan kullanılamaz haldeki telefon ve dizüstü bilgisayar gibi cihazların kendisi için bir servet olduğunu anlatan 30 yaşındaki Hıdır Yıldız, aynı zamanda boş vakitlerinde ise onları parçalayıp ana kartlarını ayırdığını dile getirdi. Bu işe bir gün telefon hurdası toplayan birisinin vesilesi ile başladığını aktaran Hıdır Yıldız, "Ana kartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların yüzde 99'u altın" diye konuştu.

altin.jpg

Dükkanında biriktirdiği elektronik cihazlarla dikkat çeken Hıdır Yıldız, "Bir gün İstanbul'dan buraya gelen birisini misafir ettim. Telefonların içerisindeki ana kartları, kiloyla belirli fiyatlarda satın aldıklarını anlattı. Ben de elimde bir sürü çalışmayan telefon bulunduğunu ve o cihazların ana kartlarını çıkartabilmem için aşağı yukarı bir hafta sürebileceğini söyledim. Sonrasında ise internetten ana kartların üzerindeki altının nasıl ayrıldığını izledim. Demir bir bidondaki kezzap ve asitli suya ana kartları döktüler. Bütün kartlar o suyun içerisinde eridi ve altınlar da su yüzeyine çıktı" dedi.

ANAKARTLARIN İÇİNDE ALTIN VAR MI?

Yıldız tüm anakartların içinde altın olduğunu belirterek hurda telefonların içinde yer alan anakartlarda da altın olduğunu ifade etti. Cep telefonlarının yanı sıra kumandalar, atari kasetleri ve bilgasayar kasalarında da altın olduğu yönünde uyarı yapılarak vatandaşların bunları çöpe atmamaları istendi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir