Hasta Ceylan'ın tedavisi Antalya’da devam edecek

Hasta Ceylan'ın tedavisi Antalya’da devam edecek
Yaralı hayvan ihbarı üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefliği koordinasyonu ile teslim alınan ve hasta olduğu tespit edilen Ceylan'ın ilk müdahalesi Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Ceylan'ın bundan sonraki tedavisi Antalya’da devam edecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefliği’ne gelen yaralı hayvan ihbarı üzerine dün saat 12.50’de Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınan ve ilk tetkik ve tedavileri yapılan hasta ceylan,  ileri seviye tedavilerinin yapılması için Antalya’ya sevk edildi. Kuzyaka Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından yaralı ihbarı yapılan ancak yapılan muayene sonucu hasta olduğu belirlenen ceylanın tedavisi Antalya’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürlüğü'nde devam edecek.

“İLK MÜDAHALESİNİ YAPTIK”

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Hasan Eşit, yaralı ihbarıyla gelen yaban keçisi türünden hayvanın ilk tedavilerinin yapıldığını ve ileri seviye tedavilerin uygulanabilmesi için Antalya’ya sevk edildiğini belirtti. Eşit, “İlk teşhis ve gerekli tedaviler burada uygulandı. Daha ileri tedavilerin devam etmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefliği vasıtasıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Bölge Müdürlüğü’ne sevkini gerçekleştiriyoruz. Hayvanımızın tedavileri bundan sonra Antalya’da devam edecek” dedi.

“SAĞLIĞINA KAVUŞTUKTAN SONRA YENİDEN DOĞAYA SALINACAK”

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı da, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği yabani hayvanlarımızın ihtiyaç durumunda tedavileri bizim kontörlümüzde yapılıyor” diye konuştu. Kanlı, “Bu kapsamda dün Kuzyaka Mahallesi’nden bize yaralı diye ulaştırılan ancak hasta olduğu tespit edilen ceylana da ilk müdahaleleri ekiplerimiz gerçekleştirdi. Hasta ceylanın gerekli tedavileri veteriner hekimlerimiz tarafından titizlikle yapıldı. Bugün de daha ileri tetkik ve bakımların yapılması için Antalya’ya sevki uygun görüldü. Biz bakım ve tedavi desteklerimizi verdik, sağlığına kavuştuktan sonra yeniden burada doğaya salınacak” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir