Güzelbağ'a yeniden tahliye kararı verildi

Güzelbağ'a yeniden tahliye kararı verildi
Yangın afetiyle mücadele eden Güzelbağ üst mahalleleri için, bugün akşam saatlerinde yangının yerleşim yerlerine yaklaşması sebebiyle yeniden tahliye kararı verildi.

3 gündür Güzelbağ Mahallesi’nden ayrılmayan ve yangınla ilgili tüm çalışmaları yerinde takip eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tahliye kararıyla evlerini boşaltmak zorunda kalan ve kalacak başka yeri olmayan vatandaşlar için Güney Hüddoğlu Düğün Salonu, Nebahat Şifa Öğrenci Yurdu ve Oba Kız Öğrenci Yurdunu hazırlattı. Vatandaşlar, belediye otobüsleri, TIR ve kamyonları ile riskli bölgeden uzaklaştırıyor. Ayrıca, yangın bölgesindeki tüm hayvanlar da belediye araçları ile güvenli alanlara taşınıyor. 
Belediye Başkanı Yücel, "Bütün gün hem havadan yangın uçakları, hem de arazinin elverişli olduğu alanlarda ekipler, yangını söndürmek için çalıstı. Gündüz kontrol altına alınan yangın akşam saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yeniden büyüdü. Yangın bir türlü tam olarak söndürülemiyor. Can kaybı yaşanmaması için hem insanlarımızı hem de bölgedeki tüm hayvanları belediye araçlarımızla güvenli bölgeye taşımak zorunda kaldık. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz ancak büyük bir felaketle karşı karşıyayız.  Dualarınızı esirgemeyin. Rabbim yardımcımız olsun" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir